Soms moet je een bericht schrijven dat je liever nooit schrijft. Vandaag is helaas zo’n moment aangebroken. Rudi van Dijk, sinds begin dit jaar een van de fotografen van Maxazine is niet meer. Ruud ‘Rudi’ van Dijk was een fotograaf die vol passie en liefde voor muziek fotografeerde. Waar hij ook was, altijd vanuit het hart. Ruwe bolster, blanke pit was een leus die op hem was geschreven.

Rudi werd op tweede kerstdag 1958 geboren in Nederland, maar groeide op in het prachtige Zuid Afrika. Daar leerde hij het fotograferen en schoot zichzelf omhoog tot een gewaardeerd fotograaf die onder anderen namen als Tina Turner en Bon Jovi voor zijn camera had. Eenmaal terug in Nederland wilde hij ook hier zijn oude vak op zich nemen. Vanuit het Westen van Brabant sloot hij zich aan bij Maxazine, maar behield overduidelijk de liefde voor Zuid Afrika. Zijn vriendschap met die ene grote Zuid Afrikaanse zangeres, Dilana (Smith), was iets waar hij enorm van kon genieten. Rudi en Dilana kwamen uit dezelfde regio in Zuid Afrika en vonden elkaar hier in Nederland.¬†Dilana was van alle artiesten dan ook de artieste waar hij het meest over kon vertellen. Tientallen, wellicht honderden keren had hij haar voor de lens. Vol passie…

Vandaag kwam het plotselinge en afgrijselijke bericht dat Rudi er niet meer is. Nooit meer telefoontjes waarin hij met zijn overduidelijke Zuid Afrikaanse tongval zijn wensen doorgaf, nooit meer foto’s van Dilana zoals alleen hij ze kon maken. Nooit meer Rudi.

Rudi zal baje gemis worden…

Deel: