Beth Hart aangekondigd dat ze voor twee concerten naar Nederland komt. Op vrijdag 29 november treedt de Amerikaanse singer-songwriter solo op en op zaterdag 30 november met haar complete band. Tijdens de twee verschillende shows, die beiden plaatsvinden in AFAS Live, Amsterdam, laat de zangeres zich van een andere muzikale kant horen.

Beth maakt met haar rauwe stemgeluid en oprechte nummers al meer dan twintig jaar muziek die recht uit het hart komt. Tijdens haar gepassioneerde optredens neemt ze haar publiek mee op een muzikale reis door haar eclectische oeuvre. De afgelopen jaren werkte de zangeres samen met grote artiesten als Jeff Beck, Joe Bonamassa, Slash en Buddy Guy. Naast een Grammy Award nominatie staan er meerdere Blues Music Award nominaties op haar naam. Dit jaar alleen al werd zij drie keer genomineerd en sleepte er één in de wacht.

Dat 2018 een bijzonder jaar is voor Beth Hart is duidelijk. Naast het winnen van een Blues Music Award, lanceerde ze het album ‘Black Coffee’ samen met Joe Bonamassa en stond ze op het podium van Ziggo Dome en TivoliVredenburg. Afgelopen maand verscheen haar live optreden in The Royal Albert Hall op cd en dvd.

De carrière van Beth Hart begon in 1993 toen ze een talentenjacht won. Haar eerste album ‘Immortal’ verscheen in 1996. Vier jaar later kwam het album ‘Screamin’ For My Supper’ uit, met daarop de single ‘L.A. Song’, waarmee ze haar eerste grote hit in de Verenigde Staten scoorde. In die tijd vocht Beth Hart met een drank- en drugsverslaving en gebruikte dit als inspiratie voor haar derde album ‘Leave The Light On’. Met de titelsong van dit album brak ze ook in Nederland door. Hierna volgde albums ‘37 Days’, ‘My California’, ‘Bang Bang Boom Boom’, ‘Better Than Home’ en ‘Fire On The Floor’. ‘Better Than Home’ kwam in 2015 binnen op nummer één in de Nederlandse Album Top 100.

Deel: