Kraftwerk is toegevoegd aan de line-up voor Best Kept Secret 2019. De Duitse electro-pioniers zullen op zaterdag 1 juni het hoofdpodium afsluiten met een speciale 3D-show. Voor deze performance zullen 25.000 3D-brillen worden uitgedeeld aan het publiek. Best Kept Secret vindt plaats van 31 mei tot en met 2 juni 2019, eerder werden al Bon Iver, Interpol, Kurt Vile & The Violators, Mac DeMarco en Cigarettes After Sex bekend gemaakt. De voorverkoop voor het festival is begonnen.

Weinig bands zijn invloedrijker en vernieuwender dan het Duitse Kraftwerk. Artiesten van David Bowie tot Daft Punk tot Aphex Twin lieten zich beïnvloeden door de band uit Düsseldorf. Detroit-techno had niet geklonken zoals het deed zonder de robotpop van Kraftwerk, vroege hiphop-pioniers als Afrika Bambaataa speelden gretig leentjebuur.

De robotpop van Kraftwerk heeft merkwaardig aanstekelijke melodieën, waardoor de band al sinds 1970 vernieuwers van over de hele wereld aan hun voeten heeft liggen en zo continu ook weer nieuwe, jonge fans aantrekt. De status van Kraftwerk is met de jaren alleen maar gegroeid, hun honger naar futurisme werd nooit gestild. Zo ontwikkelden de Duitsers showconcepten waarmee ze afgelopen jaren iconische shows speelden in Nederland: het Evoluon in Eindhoven, acht uitverkochte shows in Paradiso waarbij telkens één van de klassieke albums integraal werd uitgevoerd en zelfs de aftrap van de Tour de France in Utrecht.

Best Kept Secret heeft ondanks haar jonge bestaan inmiddels een bijzondere reputatie opgebouwd van het festival waar drie dagen lang de beste artiesten live te zien zijn in een natuurrijke, kleinschalige setting. Het festival is al twee jaar op rij uitverkocht.

Deel: