De line-up voor de eerste editie van het Better Get Hit Festival is compleet. Op 12 januari wordt Theaters Tilburg omgetoverd tot festivallocatie met in verschillende zalen de beste soul, jazz en urban acts van het moment.

Laatste namen

Better Get Hit Festival voegt de laatste namen toe aan de line-up. Zo sluit dé festivalband van Nederlandse bodem, Mauskovic Danceband, de Studiozaal af met tropische klanken. Ook van eigen bodem komt Rilan & the Bombardiers met zijn eclectische stijl van pop, funk en rap naar het Better Get Hit Festival. De soulvolle Sarah Jane speelt met haar band, als ook de powervrouw Laura Vane & The Vipertones. Misschien wel de grootste belofte van de Nederlandse hiphop met jazzsaus is Jay-Way. Sarathy Korwar is geboren in de VS, opgegroeid in India en residerend in London. De klassieke Indiase klanken, improvisaties en drumcomputers brengt hij samen met het Upaj Collective. Daarnaast zal Dr. Brass de foyer van Theaters Tilburg in vuur en vlam zetten.

Prince Expositie

Speciaal ter ere van Prince heeft Better Get Hit de Tilburgse primeur met een eigen Prince expositie. Tijdens het festival zal een collectie van His Royal Badness te zien zijn. Tevens speelt Judith Hill, die nota bene een album heeft opgenomen met Prince himself, in de zaal naast de expositie. En als paarse draad door het festival speelt Cory Henry met het Metropole Orkest bewerkingen van Prince zijn grootste hits.

Soul, Jazz, Urban en Words

Met eerdere namen als Caro Emerald, Cory Henry ft. Metropole Orkest, en Fresku weet het Better Get Hit een gevarieerde line-up te presenteren. Liefhebbers van soul kunnen doorlopend genieten van de beste Nederlandse en internationale acts. Jazz georiënteerde liefhebbers kunnen hun hart ophalen met oa Metropole Orkest plays Mingus met solisten Mete Erker, Paul van Kemenade, Jan Menu en Louk Boudesteijn en ook funkheld Joseph Bowie met jazzformatie Licks & Brains. Daarnaast presenteert Better Get Hit Festival de nieuwste generatie urban of ook wel hiphop met ZENO, Dutty T., Gil & Megas. Speciaal is ook de samenwerking tussen musici en schrijvers. Het programma Music & Words wordt vormgegeven door oa Kees van Kooten, Jules Deelder, Dimitri Verhulst en Ronald Giphart.

Deel: