Vrijdag avond 24 november stond een uitverkochte Effenaar op het programma van Douwe Bob en zijn support Matthew Crosby. De avond begon met de uit Tennesee afkomstige Matthew Crosby. Deze singer songwriter staat in Nederland vooral bekend als lid van The Common Linnets. Zelf heeft hij echter ook zeer mooie liedjes geschreven. Niet vreemd, omdat hij uit een zeer muzikale familie komt.

Crosby stond met nog twee muzikanten op het podium die we later deze avond nog een keer konden aanschouwen. Het waren de gitarist en toetsenist van Douwe Bob. Samen speelden ze een half uur aan rustige Amerikaanse country- en folkmuziek.

Na een half uurtje soundcheck kwam de band en een erg vrolijke Douwe Bob het podium op. Ze begonnen met het eerste nummer van zijn nieuwe cd ‘Shine’ en het viel meteen op dat hij het erg naar zijn zin had. Zijn brede glimlach was constant te zien. Ook de connectie met de band was erg goed, zo staat hij tijdens de gitaar-solo met zijn kont tegen de gitarist aan te dansen. Na het nummer ‘The Shape I’m In’ viel Douwe’s oog op een erg jong meisje in het publiek en nam dus ook de tijd even met haar te praten. De 9 jarige Sofie zat op de schouders van haar ouders, waardoor Douwe toch wel even moest vragen of alle kinderen wel oordoppen in hadden.

Tijdens het inzetten van het volgende nummer ging het even fout omdat hij zich verslikte. Gelukkig kon hij hier zelf wel om lachen en ging de show weer vrolijk verder. Tijdens ‘Fighting For’ werden op de achtergrond op vijf schermen oude oorlogsbeelden afgespeeld, dit in combinatie met de muziek was best ingrijpend. Grappig was dat de zanger voor het inzetten van het volgende nummer “Tijd voor nog een oude” zei, aangezien de zanger nog maar 26 jaar is. Na dit nummer kwam hij met een idee en vroeg wie van de kinderen, als ze mee zouden doen aan The Voice Kids, voor hem als coach zou kiezen. Hierna vertelde hij zijn verhaal over de eerste keer dat hij een jong meisje met een erg volwassen stem hoorde, en erg blij was dat ze hem koos als coach. Niet erg verrassend kwam dat meisje, de 14 jarige Kaylee een nummer mee zingen; Het nummer ‘Hold Me’ was origineel een duet is met Anouk.

Hierna was het tijd voor wat rustigers, toen Douwe zelf achter het keyboard ging zitten voor het nummer ‘I Do’. Het werd gevolgd door een nummer op elektrisch gitaar. Na nog een aantal nummers met de gehele band liepen ze het podium af, maar uiteraard kwam Douwe nog terug. Eerst alleen met het nummer ‘Drop Of You’ en vervolgens riep hij zijn vriend Matthew Crosby er bij om samen ‘Slow Down’ te zingen.

Als afsluiter kwam de hele band weer terug en bracht ‘Pass it on’. Halverwege dat nummer was het tijd om die bandleden voor te stellen; van keyboard, Hammond orgel, twee gitaristen, bassist en tot slot het enige uit Brabant afkomstige lid: de drummer van de band. Hierna maakten ze het af met ‘Queen Of Hearts’. Nadat iedereen de instrumenten aan de kant had gezet en naar voren kwam voor een buiging, haalde Douwe eerst nog de jonge Sofie uit het publiek, om haar op zijn nek te zetten en samen het applaus in ontvangst te nemen. Zo heeft Douwe Bob toch nog voor een warme knusse avond gezorgd op deze donkere, regenachtige dag.

Foto’s (c) Emily Parry

Deel: