Dat het dak nog op de 013 zit, is wonderbaarlijk na de geweldige shows van gisterenavond.
Het feest begon met SHVPES die het publiek meteen meenamen met hun actieve stage performance. Frontman Griffin Dickinson weet het publiek goed te entertainen met zijn gave keelgeluid.


Nothing More volgde hen op en al snel werd het publiek helemaal fan van ze, frontman Jonny Hawkins had nog een verassing voor het publiek, namelijk zijn zelfgemaakte sound machine. Niemand weet precies waar het van gemaakt is, maar hij maakte er ontzettend gave dubstep beats mee, terwijl hij er zelf op stond te dansen.


Het publiek baalde dat ze weg moesten maar dat was al snel vergeten toen Of Mice & Men het podium betrad. De voorste rij ging helemaal los en tranen vloeiden.

of-Mice-and-Men

Toen het eindelijk tijd was voor de hoofdact Bullet For My Valentine was er helemaal geen houden meer aan bij het publiek. Hoewel er duidelijk borden staan waarop staat dat je niet mag crowdsurfen, kwam toch de ene crowdsurfer na de andere, de beveiliging had het er maar druk mee.
Ze beten de kop af met het nummer ‘Leap Of Faith’ van hun nieuwste album ‘Gravity’ die op 29 juni uitkwam. Daarna volgde ‘I’m Over It’ van hetzelfde album. Het is ander werk dan wat we van hen gewend zijn. De meningen zijn hier ook over verdeeld, maar aan het publiek te zien en horen viel het erg goed in de smaak.

Bullet-for-my-Valentine

Ze besloten toen om het toch nog even over ‘de oude boeg’ te gooien en speelden ‘Your Betrayal’ en ‘4 Words (to chocke upon)’ wat voor de oude Bullet-fans jeugdsentiment is, aangezien deze nummers een jaar of 10 geleden uitkwamen.

Het was een mooie combinatie van oud en nieuw werk en je kon ook zien dat ze een nieuwe lichtshow hadden, hele felle witte lichten wat hen nóg beter zichtbaar maakte op het podium. Ook hun uiterlijk is ietwat veranderd, frontman Matt Tuck loopt tegenwoordig met een goeie baard rond en ze hebben hun colbertjes ingeruild voor stoere leren vesten. Als kers op de taart zong SHVPES-frontman Griffin Dickinson het nummer ‘No Way Out’ van Bullet For My Valentine mee, wat een geweldige combinatie was.

foto’s: Emily Parry

Deel: