Nadat de band in de zomer van 2016 een sabatical aankondigde en verder ging met verschillende soloprojecten brengt Balthazar begin 2019 het nieuwste album, ‘Fever’ uit. Op 25 januari brengt de band vierde album uit, de opvolger van ‘Thin Walls’ uit 2015. Het is het laatste album waarop violiste Patricia Vanneste te horen zal zijn, aangezien zij heeft aangekondigd de band te gaan verlaten. Vanneste zal zelfs niet meer mee op tournee gaan. De band presenteert ‘Fever’ officieel op 8 maart in de Lotto Arena in Antwerpen.
Balthazar  Fever
Balthazar werd in 2004 opgericht door Maarten Devoldere, Jinte Deprez en Patricia Vanneste. Na het winnen van de nationale Kunstbende in 2005, wonnen ze in 2006 de Humo’s Rock Rally KBC Publieksprijs. Met bassist Joachim Quartier en drummer Koen Verfaillie namen ze in dat jaar hun tittelloze debuut EP op. Het jaar later werden de bassiste en drummer vervangen door Simon Casier en Christophe Claeys en stonden ze op het grote DOUR festival in Dour, België. De band speelde op Folk Dranouter en Marktrock en tourde door Europa, Zuid Afrika en trok naar Canada.

Toen met in 2010 de Music Industry Award voor ‘Beste Album 2010′ op de MIA’s won, startte voor Balthazar een periode van 6 jaar waarin ze vrijwel continue rond tourden. In 2016 lastte de band daarom een pauze in en brachten enkele leden albums uit met eigen projecten buiten Balthazar: Warhaus (Maarten Devoldere), J. Bernardt (Jinte Deprez) en Zimmerman (Simon Casier). In de zomer van 2018 staken geruchten de kop op dat Balthazar weer bij elkaar zou komen. Dit laatste wordt compleet bevestigt met de aankondiging van de nieuwe plaat ‘Fever’.

Het album ‘Fever’ dat op 25 januari zal verschijnen, zal 11 nieuwe tracks bevatten en gereleased worden op CD en LP:

1 Fever
2 Changes
3 Wrong Faces
4 Whatchu Doin’
5 Phone Number
6 Entertainment
7 I’m Never Gonna Let You Down Again
8 Grapefruit
9 Wrong Vibration

Op 7 maart staat de band in AFAS Live in Amsterdam.

Deel: