Voor het achtste jaar op rij organiseert Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom het Made In Belgium festival, een indoorfestival met het beste van Belgische bodem. Dit jaar staan onder andere Coely, Faces on TV en Equal Idiots op het podium.

Aangevuld met opkomende talenten Jan Verstraeten en Moonboat presenteert Made In Belgium dit jaar een afwisselend programma. Headliner Coely is inmiddels een rap/soul artiest van formaat in België. Ze begon met rappen op haar 17e, toen zelf totaal nog niet overtuigd van haar talent. Het duurde echter niet lang voor ze ontdekt werd en de Belgische hitlijsten bestormde met o.a. ‘Celebrate’ en ‘Ain’t Chasing Pavements’.

Eenzelfde verhaal geldt voor het punkduo Equal Idiots. Na deelname van zanger/gitarist Thibault Christiaensen aan het tv-programma ‘De Slimste Mens’ werd hij door heel België omarmd. Evenals zijn band. Op slag was Equal Idiots de populairste punkband van het land. Het duo Christiaensen-Bruurs brengt ‘energieke rammelmuziek’ in de lijn van Ty Segall en de prille Black Box Revelation.

Jasper Maekelberg werkte in eerste instantie vooral aan producties van andere bands, waardoor zijn eigen project Faces on TV wat op een zijspoor raakte. In 2016 vergaarde hij bekendheid met de EP ‘Traveling Blind’ die veel airplay op Studio Brussel kreeg. Een optreden op Pukkelpop volgde al snel. In 2017 heeft Jasper de tijd genomen om aan zijn eigen debuut te werken, wat in de vorm van ‘Night Funeral’ begin dit jaar het daglicht zag. Het album bevat licht psychedelische arrangementen, dansende percussie en ‘prariebeats voor urban indians’. Volledig ingezongen en –gespeeld door Jasper zelf.

Aanstormende talenten krijgen een plek op het tweede podium van Made In Belgium. Jan Verstraeten was tot voor kort bekend onder de naam Charlie Jones’ Big Band. Tevens houdt de zanger zich ook bezig met beeldende kunst en film. Moonboat is de band van muzikale alleskunner Michael Lamiroy. Deze muzikant is ook onderdeel van de bands School is Cool en Tin Fingers.

Het Made in Belgium Festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 17 november in Gebouw-T in Bergen op Zoom en Maxazine mag hiervoor enkele kaarten weggeven. Like Maxazine Brabant en tag onder het bericht met wie je wilt gaan, wie weet win je een paar kaarten! *

* Winnaars krijgen vanzelf bericht en worden vanwege de privacy regelgeving niet openbaar bekend gemaakt. Over de prijsvraag en winnaars kan niet worden gecorrespondeerd.

Deel: