Het was dringen voor een goede plek in een uitverkocht Hedon voor de band My Baby. In zeer korte tijd is de band uitgegroeid tot een van de populairste bands in het clubcircuit. Al hun concerten raken binnen no-time uitverkocht en de vraag naar kaartjes blijft onverminderd groot.
De tour waarmee ze nu reizen is ter ere van het onlangs uitgekomen album ‘MOUNAIKI ~ By the Bright of Night’ en brengt de band langs podia in heel Europa. Eind van het jaar gaat de band zelfs weer even terug naar Nieuw-Zeeland.

Een kwartiertje later dan verwacht kwam de band het podium op, als eerste gitarist Daniel ‘Da Freez’ Johnston, gevolgd door Joost van Dijck en daarna zus Cato op blote voeten. Het genre pop/rock/symfo werd door het publiek goed ontvangen, en de sfeer zat er dan ook meteen goed in. Live komt de muziek van het nieuwe album nog beter tot zijn recht en is er veel ruimte voor improvisatie. Zo werd er geregeld door Joost “One more time” geroepen ten teken dat er nogmaals een refreintje gespeeld wordt. Er werd door het publiek veel gedanst, en tijdens de vele uithalen van Cato verhief het publiek ook hun stem. Het bracht de band en publiek alleen maar dichter bij elkaar.

Veel nummers van het nieuwe album kwamen deze avond voorbij, waarbij ‘In the Club’ toch wel een van de hoogtepunten van de avond was. Een volledig dansend Hedon, dat maak je niet vaak mee. Het deed de band zichtbaar goed. Naast nummers van het nieuwe album werden ook de ‘oudjes’ niet vergeten, zo kwam een fantastische versie van ‘Remedy’ voorbij en ook ‘Uprising’ werd met nieuwe elan gespeeld. Het nummer paste perfect in de set. Tijdens de wat rustigere nummers in de set was te merken dat niet iedereen zo in de sfeer zat als de band zou willen en meer kwam voor de wat bekendere nummer. Op een aantal plaatsen in de zaal stonden de mensen luidruchtig te praten, iets wat voor andere bezoekers toch als storend werd ervaren. Misschien moeten meer poptempels het initiatief van het Paard gaan volgen en ‘Lul-niet-Lolly’s’ uit gaan delen.

De avond eindigde iets later dan gepland maar het maakte het publiek allemaal niks uit. Die hebben weer een heerlijke avond achter de rug, net zoals de band zelf. De komende tijd tourt de band nog door Europa om ergens eind maart weer terug te komen naar Nederland.


foto’s (c) Robert Westera

Deel: