Een naam die in deze streken nog bekend moet worden is die van RC And The Moonpie Band. Dit uit Green Swamp in de Amerikaanse staat North Carolina afkomstig vijftal maakt al enkele jaren de podia in hun eigen streek onveilig. Ze gaan door het leven als een bluesband, maar hun aanbod is gevarieerder. Naast blues horen we invloeden uit soul, r&b, soul en zeker ook funk. Als invloeden geven zij zelf namen aan als Buddy Guy, Muddy Waters, Jimmy Vaughan, Ruth Brown, Bobby “Blue” Bland, Aretha Franklin, Tommy Castro, om er maar een paar te noemen. De band is samengesteld uit veteranen uit de lokale muziekscene, t.w. Robert Marlowe (gitaar), T Bone Betourney (drums), Robert ‘RC’ Christian (zang), Mike Logiovino (bas) en Russell Pleasants (achtergrondzang).

In 2015 verscheen hun debuut-cd ‘Indivually Wrapped’, die in en buiten de VS zeer positief werd ontvangen en wereldwijde aandacht kreeg op de radio. De hoop is uiteraard dat dit met een tweede cd ook gaat lukken. Onlangs verscheen deze namelijk en kreeg de naam ‘All This’ mee. Dat de band al enige status heeft verworven mag blijken uit het lijstje van meespelende gastmuzikanten, waarvan Bruce Katz en Bob Margolin de bekendste zijn. Op ‘All This’ vinden we twaalf nummers, waarvan vier covers en acht nummers die door de leden van de band zelf zijn geschreven. Hierbij hebben Pleasants en Marlowe het grootste deel geleverd. Het zijn twaalf goed uitgevoerde nummers, die zich bevinden in het hierboven al fraaie gebied tussen blues, r&b, soul en jazz. Een zeer prettige mix, een gevarieerd aanbod. De nummers zijn goed gespeeld en swingen de pan uit. Mijn persoonlijke favorieten zijn ‘Big Ass Jog O’ Wine’ met Margolin op gitaar, en de ballad ‘Older Women’.

Een leuke plaat van een prima band, waarvan we hopelijk meer gaan horen. (7,5/10) (eigen beheer)

Deel: