Op dinsdag 7 mei komt de Amerikaanse heavy-metalband Disturbed naar AFAS Live in Amsterdam. De show is onderdeel van de Evolution World Tour die in het teken staat van hun nieuwe gelijknamige album dat morgen 19 oktober verschijnt. De Evolution World Tour start 9 januari in San Diego. Na het Noord-Amerikaanse deel van de tournee komt de band naar Europa voor het tweede deel, met shows in: Spanje, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Speciaal voor deze tournee is er een nieuwe show met nieuw werk, maar natuurlijk ook de vele klassiekers zoals: ‘Down With The Sickness’, ‘Inside The Fire’ en ‘The Sound Of Silence’.

Vrijdag 19 oktober verschijnt het nieuwe album ‘Evolution’. ‘Evolution’ doet precies wat de titel doet vermoeden. De band zoekt met dit album vernieuwing op met hun bekende eigen geluid als vertrekpunt. Met de eerste single ‘Are You Ready’ scoort de band hun 12e nummer 1-hit. Het nummer heeft al meer dan 5 miljoen Spotify streams en 5 miljoen YouTube views.

Disturbed over het nieuwe album: “It is with tremendous pride, joy, and anticipation that we look forward to sharing the next chapter in the creative life of Disturbed with the world. This record is truly unique, and very special to us, and we can only hope that upon listening to it, that the world will feel the same. The record showcases the most adventurous and eclectic combination of musical styles and moods that we’ve ever attempted in our careers. Each song truly has its own identity, feel, and power. The writing and recording sessions that fostered this album were truly an emotional and magical experience for us, creating without boundaries or limitations, and simply going where each day’s musical inspiration led us. Influenced by some of the great classic rock records of our youth, it is an experience unlike anything we’ve previously created. Its time is drawing near for the world to finally hear what is undoubtedly the most daring record of our lives. Evolution is coming. Are you ready?”

Deel: