De intussen 67-jarige Paul Carrack deed afgelopen zaterdag het Muziekcentrum in Enschede aan voor zijn These Days tour. Het gelijknamige album kwam vorige maand al in Nederland uit en is alweer het zeventiende solo studio album van Carrack. Daarnaast speelde hij nog op tientallen albums mee van andere artiesten en heeft hij in verschillende bands gespeeld, waaronder Ace, Roxy Music en Mike + The Mechanics.

Voordat Paul Carrack tegen negen uur het podium op liep was het eerst de beurt aan Tessa Belinfante, die helemaal alleen op het grote podium zat. Mede door het minimale licht wist Belinfante meteen de zaal helemaal stil te krijgen. Iedereen zat stil naar haar te luisteren om na elk nummer in luid applaus los te barsten. Belinfante had maar een half uur maar dat had van het publiek nog wel veel langer mogen duren. Een prachtig, eerlijk en klein optreden van een zangeres met een werkelijk schitterende stem.

Tegen negen uur was het dan eindelijk tijd voor Paul Carrack. Carrack stond erg ontspannen op het podium van het Muziekcentrum Enschede en speelde hoofdzakelijk nummers van zijn nieuwe album. Zo kwamen de nummers ‘Amazing’, ‘Life in a Bubble’, ‘These Days’ en ‘Dig Deep’ van het These Days-album voorbij. “Sorry, we spelen veel nummers van het nieuwe album maar we zijn zo trots op het album.” Aldus een enthousiaste Carrack.
Gelukkig was er in de anderhalf uur durende set ook ruimte voor het wat oudere werk van Carrack. Zo werd er een zeer lange versie gespeeld van het nummer ‘Better Than Nothing’ waar Carrack begon op gitaar, daarna op piano verder ging en afsloot op de Hammond. De andere bandleden kregen ook veel ruimte tijdens dit nummer met een sax en gitaarsolo.

Daarna was het tijd voor even iets anders. De zes leden van Carrack’s band verdwenen even en twee daarvan kwamen weer terug. Wat volgde waren vier nummers als akoestisch trio: ‘When You Walk in The Room’, ‘That’s All That Matters’, ‘Dig Deep’ en ‘Life’s Too Short’. Dit bracht een mooie variatie in de show. Hierna kwamen de andere bandleden weer terug en gaf de band meteen weer vol gas met het nummer ‘Tempted’, wat volgens Carrack zelf trouwens alleen een hit was in Nederland. Daarna volgde het nummer ‘Bet Your Life’ wat door Carrack en band werd opgerekt tot een nummer van ruim 10 minuten. Toen daarna de band ‘The Living Years’ van Mike + The Mechanics inzette kwam de zaal eindelijk ook los. Carrack sluit af met één van zijn eerste eigen geschreven nummers: ‘How Long’ van Ace. Carrack en band verdwenen voor een paar minuten om vervolgens nog even ‘Over My Shoulder’te spelen. Een betere afsluiting van de avond had Carrack niet kunnen hebben.

(Foto’s: Filip Heidinga)

Deel: