Blue By Nature met zangeres Karen Lawrence en gitarist Rick Dufay was in de negentiger jaren een veelgevraagde band in en rond Los Angeles. Met hun door blues geïnjecteerde rock wisten ze menig concertzaal plat te spelen. Lawrence maakte indruk met haar zangwerk en wist menigmaal in de lijst ‘Best Female Singers’ van het blad Kerrang! opgenomen te worden. Zij heeft naast haar eigen bands ook samengewerkt met Aerosmith en Jeff Beck.

Het laatste album van de band verscheen in 2000. En nu duikt ineens ‘Best Of Live’ op. Het blijkt een compilatie te zijn van de beste nummers, die al eerder verschenen op ‘Live At The Lake’. Lawrence en gitarist Fred Hostetler hebben deze onder handen genomen en nu als ‘Best Of Live’ uitgebracht. We horen een band, die op de top van haar kunnen is. Een prima samenspel, opwindend en scherp, een goede zangeres. Niets op aan te merken, aanschaffen dat ding.

Toch heb ik wat problemen met dit soort van producten. Men neemt een twintig jaar oude cd, rommelt wat met remastering e.d. en…. voilá, een nieuwe cd. Een makkelijk en goedkope manier om wat geld in het laatje te brengen? (6/10) (Hostel Records)

Deel: