In een intieme jazzclub/woonkamer-achtige setting bracht Hans Dulfer in de Osse Groene Engel zaterdagavond een try-out van zijn theaterprogramma Hans Dulfer plays Blues, over blueslegende Lead Belly. Nederlands bekendste saxofonist werd in dit programma bijgestaan door een ijzersterke band met onder andere zangeres Kim Hoorweg en drumvirtuoos Cyril Directie.

Belly is een inspiratiebron geweest voor artiesten als Nirvana, Van Morrison en Frank Sinatra. In deze voorstelling werd het verhaal van Lead Belly verteld door bariton saxofonist Koen Schouten en aangevuld met mooie anekdotes van Dulfer. Dit alles werd muzikaal verweven met een mooie en gevarieerde keuze uit het repertoire van Belly. Toen het openingsnummer ‘My girl’ werd ingezet zorgde dit meteen voor herkenning in de zaal, de Nirvana versie van dit nummer (‘Where did you sleep last night’) is velen niet onbekend en vond al direct wat meezingers in het publiek.

Alle facetten van het leven van Lead Belly kwamen passeerde de revue in deze voorstelling. Het verhaal dat hij eigenlijk mee wilde varen met de Titanic, de periode dat hij in de gevangenis zat en daar onder andere een 12-snarige gitaar mocht hebben en aansluitende periode in vrijheid waarna hij ziek werd.

Bij ‘Goodnight Irene’ ontstond er een mooi meezing moment voor het publiek, wat deze uitvoering net wat specialer maakte. Alle muzikanten kregen gedurende de voorstelling genoeg ruimte om te schitteren met hun solo’s. Zeer vermakelijk was ook de anekdote van Hans Dulfer over zijn eerste ontmoeten met Van Morrison, in een periode dat dochter Candy Dulfer bij Morrison saxofoon speelde.

Met ‘Midnight special’ kwam deze bijzondere avond tot een einde.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: