Nederlands bekendste saxofonist gaat voor het allereerst in zijn omvangrijke carrière de theaters in; Hans Dulfer brengt een muziekshow rond bluesgenie Lead Belly. Deze kleurrijke zanger inspireerde onder meer Nirvana, Frank Sinatra, Van Morrison en Elvis en is de man achter hits als ‘Black Betty’, ‘Midnight Special’ en ‘Goodnight Irene’. Dulfer gaat met zijn tomeloze energie het repertoire van Lead Belly te lijf, bijgestaan door o.a. zangeres Kim Hoorweg en een portie sappige verhalen verteld door Koen Schouten. Dulfer Plays Blues gaat in première op zondag 4 november in Den Haag.

Na een decennialange carrière die zich vooral afspeelde op festivalpodia, dancefeesten en in onstuimige kroegen, is Hans Dulfer nu voor het allereerst in zijn carrière in het theater te zien. Met een toegankelijk programma dat hem nauw aan het hart ligt. Want net als Dulfer was Lead Belly een selfmade man. Lead Belly werkte vanaf zijn vijftiende als muzikant in de beruchte hoerenbuurt van Louisiana, had op zijn zestiende twee kinderen en scheidde op zijn twintigste. Hij was sterk als een os, ontsnapte aan een chain gang, zoop iedereen onder tafel, belandde geregeld in de gevangenis maar zong zichzelf steeds weer naar de vrijheid. De invloedrijkste grondlegger van blues en folk was tegelijk de meest kleurrijke. Dulfer Plays Blues is in de periode oktober 2018 – maart 2019 te zien in theaters door het hele land.

HANS DULFER
Nederlands meest uitgesproken en veelzijdige tenorsaxofonist. In de basis jazzmuzikant, maar Dulfer maakt ook graag gebruik van muzikale trends. De lijst muzikanten waarmee Hans Dulfer (1940) heeft gespeeld is eindeloos: onder hen Boy Edgar, Herman Brood, Jan Akkerman en Willem Breuker. Dulfer maakte vele albums, radioprogramma’s (tegenwoordig op De Concertzender), schreef columns, stond aan de wieg van het Bimhuis, is directeur van Paradiso geweest, werd onderscheiden met onder meer de Bird Award, is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, ontving op zijn 75e verjaardag de Andreaspenning en is een ster in Japan. In juni 2018 bracht hij voor het eerst in vijftien jaar weer een nieuw album uit: ‘Duo Dulfer Directie’, een samenwerking met drummer Cyril Directie.

Deel: