De 35-jarige soul zangeres Leela James uit Los Angeles komt inmiddels alweer een paar jaar in Amsterdam. Sinds in 2005 haar debuutalbum ‘A Change Gonna Come‘ uitkwam en ze op North Sea Jazz optrad heeft ze onder andere in de Melkweg, Paradiso, AFAS Live (toen nog de Heineken Music Hall) gestaan. Haar laatste album ‘Did It For Love,’ bracht ze vorig jaar maart uit. Het is deze week een drukke week voor haar, waarin ze Arnhem, Amsterdam, Parijs, Birmingham, Manchester en Londen aandoet.

De grote zaal van Paradiso was goed gevuld maar niet uitverkocht. Na de opkomst van de twee achtergrondzangeressen, toetsenist en drummer kwam Leela zelf op en begon keurig op tijd (dit is wel eens anders geweest). Met haar imposante bos krullen en nauwsluitende jumpsuit maakte ze indruk en riep “I’m back ya’ll!” Ze is er weer, en na ‘I Ain’t New To This’ ging ze door met ‘Long Time Coming’. Ze probeerde iedereen direct mee te laten klappen en zwaaien.

Na zo’n negen nummers, waaronder ‘There For You’ en ‘Don’t Want You Back’ van haar laatste album, vond ze het tijd voor een “Party!” en was het de bedoeling dat er gefeest ging worden. Er werden verschillende mensen uit het publiek op het podium gevraagd, er werd een laptop aangesloten en daarop koos ze een aantal (helaas voor het publiek) vrij onbekende nummers uit. Er werd wel gedanst door ongeveer de halve zaal maar het echte feestgevoel bleef helaas uit. Hadden ze live muziek gespeeld had dit waarschijnlijk beter gewerkt.

‘Music’ werd ingezet en direct gingen er mobieltjes de lucht in om te filmen en werd er meegezongen. Ze ging verder met ‘Simply Beautiful’ en ‘All Over Again’, die ze rustig op een kruk zittende ten gehore bracht. Bij het nummer ‘Fall For You’ scheen het publiek met lichtjes voor een extra romantisch effect.

Als toegift bracht de zangeres nog ‘This Day Is For You, ‘Set Me Free’ en als afsluiter de befaamde cover ‘Don’t Speak’ van No Doubt. Haar stem is normaal gesproken ontzettend krachtig en qua energie kan ze echt het podium af spatten. Dinsdagavond was het in Paradiso helaas niet altijd het geval. Dit zou met het drukke schema te maken kunnen hebben. Het publiek heeft in ieder geval een leuke avond gehad en lekker kunnen dansen en meezingen, maar echt weggeblazen of tot tranen geroerd waren we niet.

Deel: