Voorheen werd de 3FM awards opgezet als mini-festival, een mooie afsluiter van het festivalseizoen met op meerdere locaties, in hetzelfde gebouw, optredens van eigen bodem. Dit jaar is het weer zoals het eerst was, een show om de Nederlandse artiesten in het zonnetje te zetten. Een stuk compacter, beperkt tot één zaal en geen leuke nevenactiviteiten zoals je op een festival zou kunnen aantreffen.
Waar normaal gesproken een tribune staat was nu een radiobooth opgetrokken om live uit te kunnen zenden en aan beide zijkanten zetels voor de geëerde gasten, met loopbruggen naar het midden van de zaal. Uitreikingen en optredens volgden elkaar rap op, alles was strak gepland om een mooie show tevoorschijn te toveren. De Mol Jan Versteegh en Angelique Houtveen praatten de avond aan elkaar, met vele bekenden die de awards mochten weggeven.

Lucas en Steve openden het feestje in de Afas Live waar de 3FM awards-uitreiking plaats vond deze woensdag. Het was een veelzijdige avond. Met onder andere optredens van Ronnie Flex samen met de prachtige Maan. Jett Rebel die het nodig vond om tijdens ‘Good Boy’ om zijn gitaar op de grond kapot te smijten of althans daar een poging toe te wagen. Om later toch weer een ander om te hangen.
Haevn, dat met een groots achtergrondkoor een geweldig nummer ten gehore bracht. Bløf met het ‘beste nummer van 2018’ en een verrassende samenwerking deed met de eigenaar van het beste album.
Chef’Special die weet dat ze zonder crew niet de beste live act zouden kunnen zijn.

Beste Groep – Kensington
Beste video – Naaz
Beste Album – Ronnie Flex met Rémi
Meest gedraaide nummer ookwel schaal van Rigter – Rondé met Naturally
Beste Nummer – ‘Zoutelande’ van Bløf, samen met Geike Arnaert
Beste Fans – Kensington
Beste Solo Act – Martin Garrix
Beste Live Act – Chef’Special

Deel: