Geboren in 1965 in New Orleans heeft Keith Stone vijftig jaar lang de invloeden van deze stad in zich opgezogen. Hij heeft gespeeld met artiesten als Dr. John, Ernie K-Doe en Irma Thomas en stond hij in het voorprogramma van onder meer Ray Charles en Albert Collins. Twee jaar geleden verscheen zijn debuut ‘The Prodigal Returns’, die nu is opgevolgd door ‘Blues With A Taste Of New Orleans’.

Keith Stone laat zich op deze cd begeleiden door Red Gravy met Tom Worell (toetsen), Kennan Shaw (bas) en Eddie Christmas (drums, percussie). Maar, zoals ze zelf zeggen, in plaats van een voorman met band is dit een band met een voorman. De band klinkt als een eenheid, ook de zelfgeschreven nummers zijn een inspanning van de gehele band. Naast de al genoemde heren horen we op een aantal nummers ook nog slide gitarist Brent Johnson en saxofonist Jimmy Carpenter. Zoals New Orleans een amalgaam is van muziekstijlen, zo horen we op dit album diverse stijlen terug. Van latin en funk tot swampy en downhome blues, het zit er allemaal in. Bijzondere vermelding verdienen wat mij betreft ‘Red Gravy’ en ‘Something In The Water’, beiden met de heerlijke New Orleans pianostijl van Worell, en de slowblues ‘Hard To Have The Blues’. Een prima album. (7,5/10) (eigen beheer)

Deel: