Dave Grohl heeft zijn nieuwe project PLAY gelanceerd. PLAY is een tweedelige mini-documentaire waarin Grohl in 23 minuten een nummer opneemt en inspeelt. De Foo Fighters frontman bespeelt zelf ieder instrument. In het eerste deel legt Grohl uit hoe het opnemen en filmen van het project in z’n werk is gegaan. In deel twee toont hij het proces zelf en zien we hem live alle zeven instrumenten bespelen.

Met het uitbrengen van de documentaire wil Grohl meer aandacht generen voor muzieklessen op scholen: “Watching my kids start to play music and learn to sing or play drums, it brings me back to the time when I was their age listening to albums, learning from listening… and when I take my kids to the place where they take their lessons, I see these rooms full of children that are really pushing themselves to figure this out. And even now, as a 49-year-old man, I’m still trying to figure it out… it’s not something that you ever truly master. You’re always chasing the next challenge, and you’re always trying to find a way to improve on what you’ve learned.” aldus de muzikant.

De documentaire is vanaf nu hier te bekijken. Ook is er een interactieve versie waarin je de verschillende instrumenten los kunt beluisteren en de video’s kan bekijken. Het nummer verschijnt op 28 september op vinyl.

Foto (c) Andrew Stuart

Deel: