De Oostenrijkse zangeres AVEC brengt op 14 september haar nieuwe studioalbum getiteld Heaven / Hell uit via Earcandy Recordings. AVEC is pas 23, maar heeft al een flinke weg afgelegd. Zowel persoonlijk als muzikaal is ze de afgelopen jaren sterk gegroeid en daarmee iets volwassener geworden. Zo is ze minder verlegen dan op haar voorganger What If We Never Forget waar de hit Waiting For op stond. Dit bejubelde album liet een zangeres horen met een jeugdig gevoel voor melancholie.

Op ‘Heaven / Hell’ is te horen dat de afgelopen jaren in de spotlight staan, constant onderweg zijn en op vele internationale festivals spelen, indruk hebben gemaakt en AVEC hebben gevormd. “Today, I just feel more grown up, and I view things in a different light.” – aldus AVEC.

Qua geluid laat AVEC ook een volwassenere versie van zichzelf horen. Ze durft het pad wat ze tot nu toe bewandelde soms te verlaten, waardoor sommige nummers een wat rauwere sound hebben dan we gewend zijn. De beat is ook nadrukkelijker aanwezig, wat ervoor zorgt dat het album iets meer uptempo is geworden en soms zelfs neigt naar dance muziek. Zoals bij de album opener ‘Love’, maar ook op ‘Still’ en ‘Under Water’. Maar de wat meer ingetogen en melancholische nummers, waar AVEC bekend mee is geworden, staan ook zeker op ‘Heaven / Hell’, zo is dat te horen op ‘Alone en Breathe’.

AVEC speelde al op festivals als Eurosonic, Reeperbahn en The Great Escape. In november 2018 komt AVEC naar de Benelux voor een clubtour:

Deel: