Het zijn mooie dagen voor de bescheiden, maar enorm getalenteerde Rick Astley. De zanger is nog steeds relevant, zo bewijst zijn nieuwe album ‘Beautiful Life‘. Het bewijst dat ook een fatsoenlijke kerel, met een geweldig talent, een album kan uitbrengen met zelfgeschreven nummers, waarbij hij zelfs vrijwel ieder instrument dat op het album staat bespeelt. Astley is nog steeds goed in het maken van muzikale magie en bewijst nogmaals dat de stem van een van de beste artiesten uit de jaren ’80 met nog geen haar gekrenkt is en nog veel te zeggen heeft … en te zingen!

Sommigen zullen wellicht vragen waar Rick Astley de laatste jaren is geweest. Astley heeft door de jaren heen gewoon albums opgenomen en gecomponeerd die net zo sterk zijn als zijn carrière in de jaren tachtig. Onder anderen zijn ‘Keep It Turned On’-album uit 2001 is een album dat internationaal beter verdient, en er is voor jaren ’80-liefhebbers geen reden om niet minimaal op de hoogte te zijn van zijn voorgaande album ’50’. En ja, dan komt er ook nog eens dus nieuwe juweel van Rick Astley.

rick astleyHet album ‘Beautiful Life’ pakt direct op waar zijn internationaal succesvolle album ‘50‘ eindigt. Het begint met titelnummer ‘Beautiful Life’, een zeer up-to-date pop Mark King’esque funk- en dance track. Deze track zal het gegarandeerd goed doen op de radio en zal zeker helpen om de zanger meer in de picture te zetten. Als je deze track opzet, moet je gewoon dansen! Astley blijft echter met zijn beide voeten op de grond staan met dit aanstekelijke nummer.

Een ander nummer zal je doen bibberen, maar op een goede manier. Het nummer ‘Shivers’ maakt je doen geloven, niet gelogen! Dit is een van de betere tracks van het album. Astley bewijst met zijn teksten dat eenvoudig en to the point, samen met een geweldige rockende muzikale beat, zorgt voor geweldig popnummer. Rick’s stem is nog net zo sterk als in de jaren ’80; geen overgeproduceerd geluid op deze track, of op het hele album zelfs. Wat je hoort krijgt en zie je op het podium ook. Zijn soulvolle stem glijdt gewoon door de nummers heen met een niet-egoïstische vrijmoedigheid en met refreinen waarvan sommigen van jullie een paar dagen in je hoofd zullen meeneuriën als je er naar luistert.

‘Beautiful Life’ is een progressieve samenvatting van waar Rick op dit moment staat in het leven en in welke richting hij nog steeds naartoe gaat. De Astley op dit album is een Astley uit de jaren ’80 en die geeft aan dat liefde, dans en soul nog steeds nodig zijn. En ja, die levert hij met lof. (8,5/10) (BMG rechts)

Deel: