De gebroeders Bennett zijn geboren en opgegroeid in Bay Bridge Brooklyn, een wijk van New York. Na jaren van muziek maken, waarbij zij het podium deelden met onder meer B.B. King, Rick Danko, Bo Diddley werden gitarist Jimmy Bennett en bassist Peter Bennett door Levon Helm onder de hoede genomen. Resultaat was dat zij als The Midnight Rambles het voorprogramma mochten verzorgen in diens club en zij op talloze opnamen meespeelden  van artiesten die in de studio van Helm kwamen opnemen.

En nu is onder de titel ‘Not Made For Hire’ een eerste cd verschenen van de broers. Hierop vinden we elf door Jimmy Bennett zelfgeschreven nummers. Begeleiding wordt geleverd door drummer Lee Falco (bekend van Donald Fagan) en de bekende toetsenman John Ginty. Linda Pino neemt op een van de nummers de zang voor haar rekening. Wat stijl betreft zit de band midden in de stevig rockende blues. Niets wereldschokkends of revolutionairs, maar gewoon prima uitgevoerd. Mijn persoonlijke favorieten zijn ‘Rocking Chair’ en ‘Walk With The Devil’. Een prima plaat. (7/10) (American Showplace Music)

Deel: