Enige NL-show in Nederland. Zo werdt het concert van Wovenhand, afgelopen 17 juli in Hedon aangekondigd. Ze zijn in Zwolle de laatste tijd goed bezig met exclusieve bands boeken. Eerst al Alien Ant Farm en nu ook al Wovenhand. De band rond David Eugene Edwards welke begon als zijproject maar inmiddels langer bestaat dan 16 Horsepower, zijn eerdere band. Het laatste album ‘Star Treatment’ is harder dan ooit.

Het was een avond vol donkere muziek, donderende bas en muzikaal zat het erg goed in elkaar. Ondanks dat het niet geheel was uitverkocht zat de sfeer er goed in bij het publiek. Met de sterke opener ‘Dirty Blue’ wist de band direct de toon te zetten. Dit was overigens ook meteen het oudste nummer van de set. Alle andere nummers waren afkomstig van de laatste twee platen.

Tussen de nummers door was er weinig interactie met het publiek, Edwards is een man van weinig woorden. Hij laat zijn muziek spreken en laat op die manier een diepe boodschap achter bij zijn publiek. Zijn muziek kan je het beste vergelijken met je eerste biertje, als je er eenmaal een hebt gehad dan wil je er meer van.

Een groot verschil met het concert in de Melkweg in 2016 was het tempo. Het leek alsof het toen sneller was tegenover een iets langzamer concert nu in Hedon. Desalniettemin wederom een fantastisch concert waarbij men na het laatste nummer vol verbazing bleef staan. Na iets langer dan 1 uur was het alweer voorbij. En toch waren er in die korte tijd 14 nummers gespeeld. Kort maar krachtig.

Foto’s (c) Robert Westera Fotografie

Deel: