De tweede dag van de Zwarte Cross begon voor ons bij The Bayou, het roots en blues-podium van het festival. Zelfs zo vroeg op de dag stond het veld al helemaal vol en terecht, want Tim Knol stond op het podium. De laatste tijd gaat het bij Knol gelukkig weer over zijn muziek en natuurlijk vooral over zijn nieuwe album ‘Cut The Wire’. Hiervan speelde hij dan ook meerdere nummers, die allemaal enthousiast door het publiek ontvangen werden. Knol had een optreden van de Foo Fighters zitten kijken en wou dit graag even nadoen. Maar na de eerste schreeuw van Knol moest hij toegeven dat hij geen zanger was als Dave Grohl. “Dit voelde zo verkeerd dat ik dit nooit meer ga doen op het podium.” aldus een vrolijke Tim Knol. En dat is maar goed ook want Tim Knol kan beter Tim Knol blijven en mooie nummers schrijven.

Even later stond op de mainstage Danko Jones zich te verbazen over de hoeveelheid mensen voor het podium. “Wow. This festival is amazing. I love Zwarte Cross (of iets wat daar op leek)” riep de Canadese zanger/gitarist Jones. Vol energie stuiterde de band een uur lang over het podium en gaf echt alles, gevoed door het enthousiasme van het publiek. Drie kwartier later stonden de Kaiser Chiefs voor een nog voller veld en lieten het publiek springen en dansen.


Na het optreden van de Kaiser Chiefs op de mainstage gingen we weer terug naar The Bayou voor weer een erg goede Nederlandse band: Darlyn. De Amsterdams/Rotterdamse band begon in 2015 en scoorde een jaar later een hit met het nummer ‘Stepping Stone’, dat uiteraard op de Zwarte Cross werd gespeeld. Darlyn werd gevolgd door de “girl band” Bootleg Betty die net als de optredens hiervoor veel publiek trok en er een ontzettend gezellige bende van maakten.


Tussen de optredens van Darlyn en Bootleg Betty stonden Will and the People op de mainstage. Zanger Will Rendle had voor de gelegenheid speciaal een tattoo laten zetten van een zwart kruis op zijn buik. Een beetje jammer was wel dat deze “tattoo” aan het begin van het optreden al helemaal uitgelopen was. Aan het einde van het optreden was het zwarte kruis veranderd in een zwarte vlek maar het idee was erg leuk.

Na Will and the People kwamen de mannen van Triggerfinger de mainstage op. De Belgische band kent maar één versnelling: vol gas! Of ze nu voor een bijna lege zaal staan of, zoals zaterdag, voor een vol veld op de Zwarte Cross, de mannen geven alles. En misschien dit keer zelfs wel wat meer, gevoed door de grote enthousiaste mensenmassa. The Dirty Daddies hadden de eer om deze zaterdag het festival af te sluiten op de mainstage.

Foto Tim Knol, Darlyn, Bootleg Betty, Will and the People, Triggerfinger: Filip Heidinga
Foto Danko Jones, Kaiser Chiefs: Sander van den Berg

Deel: