Big Apple Blues is een vijfmansband uit, de naam geeft het al weg, New York. De band bestaat uit Admir ‘Dr. Blues’ Hadzic (bas), Barry “The Baron Of The Blues” Harrison (drums), Zach Zunis (gitaar), Jim Alfredson (toetsen, hammond B3) en Anthony Kane (harmonica). Zij debuteerde in 2015 met het conceptalbum ‘Energy’, dat het gevoel van een dagje New York weergaf.

Met hun tweede cd ‘Manhattan Alley’ wil de band met tien eigen instrumentals het leven, de creativiteit en de stad van hun afkomst vieren. Big Apple Blues wordt hier verder ondersteund door vrienden met saxofoon, percussie en op een van de nummers een contrabas. Het vette B3-geluid doet bij wijle denken aan een Jimmy Smith of een Booker T. En gitaar en harmonica zorgen voor het bluesgeluid. Het resultaat is een zeer aangename cd geworden. Verwacht geen sensationeel of revolutionair geluid. Nee, het blijft allemaal netjes binnen de lijntje. Maar daar is niets mis mee; het wordt gewoon bijzonder goed gedaan. Het geheel swingt lekker en het is moeilijk op deze ritmes stil te blijven zitten. Het voordeel van instrumentale nummers is, dat je er iedere titel aan kan hangen. Daar is meteen gebruik van gemaakt bij de opener, die de titel ‘You Gotta Start Somewhere’ meekreeg. Andere nummers die wat mij betreft een speciale vermelding verdienen zijn het funky en smerig klinkende ‘Steamroller’ en het jazzy ‘Deep Talkin’’. Een leuke cd. (7/10) (eigen beheer)

Deel: