Er stond al vroeg een lange rij voor Openluchttheater De Goffert. Op de achtergrond was de soundcheck van Leonie Meijer, die het voorprogramma verzorgde, al te horen.
Maar het publiek kwam toch vooral voor de in ons land al jaren populaire West Coast band Venice. De bandleden bestaan uit broers en neven Pat, Kip, Mark en Michael Lennon. Voordat ze optreden bij Bospop in Weert, was het vanavond eerst de beurt aan Nijmegen.

Het concert was op voorhand niet uitverkocht, maar al snel liep het theater toch lekker vol. De fans hadden er duidelijk zin in en de warme zomeravond droeg bij aan een gezellige, ontspannen sfeer.

Leonie Meijer, die zeven jaar geleden tweede werd bij The Voice of Holland, begon de avond met te vertellen dat ze het super vindt om in het voorprogramma te staan van een band waar ze als tiener al een album van kocht. Toen begon ze haar optreden met het mooie ‘Feels Like Home’. Het was muisstil in het theater. Ze beschikt over een stem waar je gewoon naar móét luisteren.

Na een groot applaus legde Leonie uit dat ze na The Voice is begonnen in het Nederlands maar nu heeft besloten alleen nog Engelstalig te schrijven. Vanavond bracht ze toch het lied ‘Scherven van Geluk’ ten gehore. Tijdens ‘White Ribbons’, dat ze schreef na het MH17 drama was het publiek wederom muisstil. Na een zeer verdienstelijke cover van Cindy Lauper’s ‘True Colors’ had de zangeres nog lang geen zin om te vertrekken. Ze genoot duidelijk van elke seconde. En dat voelde het enthousiaste publiek ook. Ze grapte dat ze door zou blijven spelen tot ze schuimbekkend van het podium gesleept zou worden. Leonie sloot af met ‘Naked’ waarna het publiek haar optreden beloonde met een daverend applaus.

Toen was het de beurt aan Venice, die de band voor de gelegenheid behoorlijk hebben uitgebreid met basgitarist Mark Harris, toetsenist Jasper Westerhof en drummer van de Dutch Eagles, Andre Kemp.

De heren betraden zoals altijd relaxed het podium en zetten gelijk de toon met ‘Weight Has Been Lifted’. De fans zongen gelijk mee. Kip vertelde dat bewust is gekozen voor een setlist die past bij het zomergevoel. En omdat er nummers van al hun albums op staan beloofde de band een trip down memory lane. Er volgden heerlijke nummers waar je het liefst op een loungebank met een glas wijn in de hand van zou willen genieten, afgewisseld met de meer uptempo hits als ‘If I Were You’ waarbij de fans meezongen en dansten.

Dat Venice het belangrijk vindt om ook nummers met een boodschap te brengen blijkt als zij ‘Trying To Find America’ zingen, waarin zij duidelijk een politiek statement maken. Hierbij werd duidelijk dat de heren geen fans van Trump zijn. ‘Ocean’ vertelt over de noodzaak om echt iets te ondernemen tegen de vervuiling van de oceaan. Dit nummer is twintig jaar geleden geschreven maar nog steeds relevant. De liefde voor hun familie uitten ze door ‘Two Places at One Time’ te spelen dat zij speciaal schreven voor hun kinderen. Het gaat over het afscheid dat steeds weer plaats moet vinden als de band weer gaat touren.

Tijdens het hele concert was merkbaar dat Venice ervan geniet om buiten te spelen. Iets wat ze in America vaak doen maar in de twintig jaar dat ze al naar Nederland komen is dit een zeldzaamheid. Voordat de show werd afgesloten met de grote hit ‘Think Again’ liet Kip nog even weten dat er, zoals na elke show, een Meet and Greet zal plaatsvinden.

De band was het podium nog niet af of de fans riepen al ‘we want more!’. Want ‘The Family Tree’ mocht vanavond toch niet ontbreken?! Gelukkig werden ze op hun wenken bediend wat weer een kippenvelmoment opleverde en hier en daar vloeiden wat tranen. Na een laatste toegift ‘One More Song’ nam de band echt afscheid.

In het najaar zal Venice een nieuw album uitbrengen dat gepromoot zal worden met een nieuwe reeks concerten in Nederland. In december zal de band traditiegetrouw een kerstconcert verzorgen. Ditmaal in Apeldoorn. Een echte aanrader, maar wees er snel bij want de voorverkoop is al gestart.

Foto’s (c) Kevin Knipping / Maxazine

Deel: