Dour is het grootste muziekfestival van Wallonië. Al bijna 30 jaar heeft het festival de perfecte formule om één van de meest belangrijke evenementen in Europa te zijn: een divers programma met grote kleppers maar ook veel nieuw te ontdekken bands. Het programma bestaat ook dit jaar weer uit zo’n kleine 250 alternatieve bands en artiesten uit uiteenlopende muziekgenres, die gedurende vijf dagen verspreid over 9 podia zullen optreden. De complete line up, waaronder alt-J, Diplo, Paul Kalkbrenner, Selah Sue, Soulwax en The Chemical Brothers, staat onderaan dit bericht.

In de eerste plaats steunt het festival de Belgische scène. Beginnend met het duo Soldout, dat nog maar net aankondigde om een punt te zetten achter het project en af te ronden met enkele mooie concerten. Met zeer veel vreugde keert de rapper Veence Hanao terug naar de rap game vergezeld door Le Motel. Je kan een ware wervelwind aan bassen verwachten van DC Salas die samen met zijn Live Band het podium deelt, maar ook door het gezelschap van YellowStraps, Tsar B en Atome. Je vind er ook alle soorten Rock gebracht door de ijverige Mugwump, Theo Clark en Choolers Division, het geniale project tussen 2 MC’s met het syndroom van Down.

Dour vindt van 11 tot en met 15 juli plaats in Dour, België en Maxazine mag enkele prijzenpakketten weggeven, in de vorm van T-shirts en kaartspelen. Like Maxazine en tag onder het Facebook bericht je 3 vrienden met wie je op Dour zou willen klaverjassen, rikken of pokeren!

Deel: