Na een snikhete eerste dag met vanaf het hoofdpodium veel rock en gitaren was de tweede ParkCity Live-dag een stuk rustiger. Een zachte bries zorgde ervoor dat de zon wat minder fel aanvoelde en ook de programmering was rustiger. ParkCity Live manifesteert zich graag als afsluiter van het popseizoen waarin succesvolle acts nog een keer voorbij komen.

Zo’n 13.500 bezoekers beleefden een festival met voor ieder wat wils. Naast de vele eetgelegenheden waren er standjes en op diverse plekken in het park kunst, cultuur en uiteraard heel veel muziek. Geen plek in het park bleef zonder geluid. Naast de ruimere opzet van dit jaar en voldoende beschutting, zorgde de organisatie er ook voor dat er een watertappunt was, zodat het door het zweten verloren vocht kon worden aangevuld. Het idyllische park van Bekkerveld in Heerlen, midden in de bewoonde wereld, wordt al sinds 2010 benut voor dit tweedaagse feest. Wederom was het uitverkocht.

De dag begon op mainstage met Lotte Walda, onder anderen bekend door haar deelname aan Giels Talentenjacht. Zo nam ze een single op met Fajah Lourens en trad ze op in Paradiso waar ze een prachtig duet met Douwe Bob zong. Vele festivals volgden waaronder Pinkpop en nu dus ParkCity Live.

De tweede act werd verzorgd door Twan van Steenhoven. Hij is lid van het rapduo The Opposites en van de rapgroep Mario Kartel. Onder zijn artiestennaam Big2 zingt en rapt hij nu, begeleid door een eigen band. Het festivalterrein is inmiddels weer goed volgelopen.

Een ongedwongen stroom van energie verspreidde zich over het veld tijdens het optreden van Miss Montreal. Frontvrouw Sanne Hans verzorgde een heerlijk mix van oude en nieuwe nummers. Het duet met Nielson, ‘Hoe’, werd weer eens uit de la getrokken. Deze keer moest de gitarist eraan geloven om het (niet onverdienstelijk) te zingen met Sanne. En haar gloednieuwe single ‘A Million Ways’ mocht ook rekenen op goedkeuring van het publiek.

Wat meer aansluitend bij de jeugd was het volgende optreden, namelijk die van Ronnie Flex. Met de voltallige band Duexperience bestierde hij het hoofdpodium in Heerlen en vooral de jongeren in het publiek genoten voluit.

Het optreden van Dotan werd gecanceld en de organisatie was via de social media getipt om Racoon te laten optreden in plaats van Dotan. Deze formatie uit Zeeland heeft een hele reeks hits op hun naam staan en zijn terecht een veelvuldig terugkeerde festivalband. De mannen lieten voor het eerst van zich horen met de single ‘Feel Like Flying’ uit 2000, maar weten nog steeds het publiek te betoveren. Al met al een volwaardige vervanger.

Aangekondigd als de huisband zorgde de Spaans/Catalaanse ska- en rumbaband La Pegatina ook dit jaar weer voor een geweldig energiek feest. Alweer de derde keer op rij, en elk jaar beter, aldus de band op social media. Hun feestelijke instelling is als altijd een lust voor oog en oor. Presentator Bart Storcken en Gino werden door ‘de jongens’ van La Pegatina spontaan gevraagd om mee te spelen op hun accordeons. Dit zorgde voor een memorabel moment op ParkCity Live en een vrolijke afsluiting van hun spetterende optreden.

Festivalafsluiter was ditmaal Guus Meeuwis. Met een koffer vol bekroonde platen en een recordaantal stadionconcerten op zijn naam is Guus Meeuwis een van de grootste artiesten van ons land. Meeuwis zoekt niet het grote drama, maar de alledaagse pracht. Wie de Groots met Zacht G-concerten kent, zal het optreden sober hebben gevonden, hoewel er aan het begin van de show flink wat confetti-slierten werden afgeschoten. Grappig dat de wind nu net precies richting podium stond, maar daardoor liet Guus zich niet van de wijs brengen. Een mooi einde van weer een prachtige editie van ParkCity Live. Of zoals Guus zou zingen: “Ik heb genoten”.

Foto (c) Marcel Hakvoort

Deel: