Voor haar nieuwste single ‘Like Sugar’ heeft ‘Queen of Funk’ Chaka Khan de samenwerking gezocht met mede-oprichter van Major Lazer, producer Switch (M.I.A., Beyoncé, Rihanna). De single is afkomstig van het nieuw te verschijnen album, waarover later meer bekend wordt gemaakt.

Hoewel Khan veelvuldig tourt, verscheen er sinds haar album ‘Funk This’ uit 2007 slechts sporadisch nieuw werk. Dit jaar maakt Khan haar comeback compleet met een nieuwe single én een nieuw album. In ‘Like Sugar’ klinkt Khan op haar best met haar zo typerende krachtige stem en emotie, die doet denken aan de tijd waarin haar solocarriere losbarstte met discohit ‘I’m Every Woman’, nu veertig jaar geleden.

Producer Switch maakte tot 2013 deel uit van Major Lazer, het project van de Amerikaanse DJ en producer Diplo. Switch werkte samen met onder anderen Beyoncé, Christina Aguilera, Brandy en Santigold en produceerde meerdere tracks voor het album ‘Matangi’ van M.I.A. Zijn huidige muzikale partner Sarah Ruba heeft ook meegeschreven aan ‘Like Sugar’. Het nieuwe album van Chaka Khan verschijnt op het label dat Switch met Ruba heeft opgericht, Diary Records.

Eerder, tijdens de wereldwijde Record Store Day, was er al een gelimiteerde versie uitgebracht van ‘Like Sugar’. Deze track werd massaal opgepikt en ondersteund door Britse radio DJ’s, onder wie Gilles Peterson, Annie Mac en Pete Tong. De track belandde ook in het clubcircuit, waar het volop werd gedraaid door DJ’s als The Magician en Mark Ronson. Met Khan aan het roer kan het niet anders dan dat de video van ‘Like Sugar’ geregisseerd is door een ander vrouwelijk icoon in de creatieve wereld: Kim Gherig (bekend van Calvin Harris, Basement Jaxx).

Live
Chaka Khan treedt zondag 15 juli samen met het Metropool Orkest o.l.v. Jules Buckley op tijdens het North Sea Jazz Festival in Rotterdam. Op zaterdag 17 november geeft Chaka Khan een optreden tijdens Let’s Dance in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Deel: