Midge Ure, Kim Wilde, ABC, Paul Young, Marc Almond, A Flock of Seagulls, Heaven 17, D:uel (ex-Propaganda), The Christians, Annabella’s Bow Wow Wow, Die Krupps, Limahl, Vive La Fête, DAF en special​e​ shows van Anne Clark en van Peter Murphy 40 years of Bauhaus celebration featuring David J. Het zijn enkele van de 67 acts die zullen optreden op het Belgische W-Fest, het ‘80s/new wave/EBM/synth pop-festival dat van 15 augustus tot en met 19 augustus wordt gehouden op het vliegveld van Amougies op de grens met Kluisbergen; 45 kilometer van Gent en ongeveer twee uur rijden vanuit Breda.

W-Fest vindt plaats op dezelfde locatie als het inmiddels legendarisch geworden Festival d’Amougies, het eveneens vijfdaagse pop-, (prog) rock- en jazz-festival dat van 24 t/m 28 oktober 1969 werd gehouden met onder meer Pink Floyd, Frank Zappa, Yes, Caravan, Captain Beefheart, Soft Machine en Ten Years After. Ongeveer 80.000 bezoekers kwamen op ‘het Woodstock van Europa’ af.

W-Fest: 5 dagen, 2 podia, 67 acts, Anne Clark 360° Dome
W-Fest heeft twee podia, te weten de Wave Cave en hoofdpodium Synth Scene. Daarnaast staat midden op het terrein de in het oog springende Anne Clark 360° Dome, een ronde tent met een capaciteit van 150 bezoekers. In deze Dome wordt van donderdag tot en met zondag 360° rondom een natuurfilm gedraaid van dertig minuten met Anne Clarks album ‘The Smallest Acts of Kindness’ als soundtrack; de perfecte symbiose tussen beeld en geluid. Op zaterdag en zondag geeft Anne Clarke hier bovendien een kort intiem akoestisch concert. Alle info staat op de site.
​​
Peter Murphy 40 years of Bauhaus celebration featuring David J
W-Festival 2018 opent de derde editie op woensdag 15 augustus met een zeer uniek concert van de twee originele bandmembers Peter Murphy en David J van Bauhaus, om het 40-jarig bestaan van deze iconische band (die in 2005 voor het laatst een show gaf) te vieren met een exclusief stand alone optreden. Deze festivaldag staat in principe los van de overige vier dagen. Voor deze show worden zowel losse als combitickets verkocht. Alle info staat hier. ​​
​​

Deel: