Reverend Freakchild gebruikt zoveel verschillende namen, dat het haast niet meer mogelijk is wat zijn echte naam is. Naast de al genoemde naam komen we ook Sal Paradise, Bhoomisparsha, Fordham, Billy en Floyd Graves tegen. Zijn moeder speelde klassiek piano en zijn vader was een groot bluesfan. Hij haalde graden in filosofie en theologie. In diverse bands speelde hij rock, rootsrock en blues. Zelf noemt hij de muziek die hij als Reverend Freakchild maakt een combinatie van blues, punk en psychedelische rock.

Op zijn recente cd ‘Dial It In’ staan elf nummers, waarvan acht door hem zijn geschreven, al dan niet alleen of met hulp van iemand anders. Wat stijl betreft leunt hij weer sterk tegen de blues aan, hoewel het de Reverend niet schuwt wat zijpaden te bewandelen. Er doen wat gastmuzikanten mee, maar over het algemeen is hij zelf zeer prominent aanwezig. Een bijzondere keus is ‘Personal Jesus (On The Mainline)’ van Depeche Mode, dat hier een fraaie bluesuitvoering krijgt. Mijn persoonlijke favorieten zijn de psychedelische blues ‘Hippie Bluesman Blues’ en de swingende uitvoering van Bob Dylans ‘It’s Alright Ma (I’m Only Bleeding)’.

Voor bluesfans, die ook van iets anders houden, is de muziek van Reverend Freakchild zeker een aanrader en is deze cd een must have. (7,5/10) (Treated and Released Records)

Deel: