Het productieteam Onno Smit en Paul Willemsen is inmiddels al aan de Gospel Sessions volume 3 toegekomen. Zangeres en absolute ster van de band is Michelle David. Samen weten ze gospel op een funky en soulvolle manier die uniek is uit te voeren. Op plaat klinkt het al goed maar live weet Michelle iedereen te raken met haar passie voor de Heer en de muziek.

Michelle wist ook tussen de nummers door het publiek te raken met haar praatjes waarbij ze een lach op ieders gezicht tovert. Michelle is een innemende persoonlijkheid met een heerlijke soulstem vol kracht en souplesse. In het begin van de show zat al het topnummer ‘There’s a Light’ en kwam ‘Give it to Him’ voorbij. Waar de kerken tegenwoordig leeg stromen en nog maar 15% van de bevolking een kerk/moskee bezoekt, stromen de zalen bij Michelle David steeds voller. Geheel terecht, want als je niet naar de teksten luistert dan hoor je heerlijk opzwepende muziek met lekkere gitaaraccenten en een stem die doet denken aan Tina Turner.

Voor de nieuwkomers gaf Michelle al aan dat de gospel sessions geen Happy days-voorstelling is maar dat het funky en soulvol is. ‘Up Above My Head’ is daar een goed voorbeeld van. Op de nieuwe plaat eigenlijk het minste nummer maar live kreeg het zoveel meer kracht en overtuiging mee dat dit het hoogtepunt van de show was. De nieuwe plaat vind gretig aftrek na afloop. Er staan 10 nieuwe nummers staan die allemaal in de show zijn gespeeld.

Halverwege de show was er een rustpunt met ‘Be Still’ en dat haddeen we even nodig, want Michelle geeft zoveel passie, dat zijn wij houterige Nederlanders niet zo gewend en moesten we even verwerken. “Het gaat om twee woorden in de bijbel” volgens Michelle “be still” of te wel wees stil en luister naar wat de Heer te zeggen heeft.

‘Gonna Be Alright’, het slot van de set, is de rode draad; het komt allemaal goed als iedereen zo veel passie en naastenliefde als Michelle uitdraagt dan wonen we nu al in het paradijs op aarde. De toegiften ‘God’, ‘Get On Board’ en ‘My Praise’ geven aan waar de liefde zit en ik zou zeggen laat je eens dopen door deze geweldige funky en soulvolle muziek waarbij je er door Michelle met hart en ziel wordt gegrepen.

Foto’s (c) René Obdeijn

Deel: