Di-rect behoeft bijna geen introductie. De Haagse rockband staat imiddels al ruim 15 jaar aan de top van de Nederlandse muziekscene. In 2009 stapte leadzanger Tim Akkerman uit de band om een solocarrière na te jagen en zijn vervanger werd gevonden in de destijds nog onbekende Marcel Veenendaal, die het programma ‘Wie is Di-rect?’ won. Sindsdien is Marcel de frontman van de populaire band, en legde in die hoedanigheid al snel een eigen stempel op de band.

De band blijft zijn sound vernieuwen, wat ook weer duidelijk werd met het album ‘Rolling With The Punches’, waar deze clubtour naar vernoemd is. Op dit album met Motown-invloeden worden de klassieke instrumenten uit de kast getrokken. De band speelde vrijdagavond natuurlijk een aantal nummers van het nieuwe album.

In een uitverkocht Luxor Live werd de band met luid applaus ontvangen. Ze begonnen het concert in Arnhem met ‘Come Into The World’, een rustig nummer van het nieuwe album. Daarna gingen ze direct volledig los. De avond werd gevuld met een mix van oud en nieuw werk, rustige liedjes en keiharde rock. Kortom, het was een avond van contrasten. Het enthousiasme van de band werkte aanstekelijk op het publiek dat veelal meedanste en meezong. Natuurlijk werden vooral de hits als ‘Times Are Changing’, ‘This Is Who We Are’ en ‘Young Ones’ omarmd door het publiek, maar het waren lang niet de enige nummers.

Marcel kondigde het nummer ‘Love In Kind’ aan, het nummer dat de band met Dionne Slagter (winnares van It Takes Two) heeft opgenomen. Het publiek hoopte heel even dat ze erbij zou zijn als gast, maar dit was helaas niet het geval. Marcel grapte dat ze inmiddels al te duur was geworden.

Tegen het einde van de set speelden Marcel en Spike een akoestische versie van ‘All in Vain’, een klein nummer dat het hele publiek stil kreeg na al het muzikaal geweld dat daarvoor kwam. Traditiegetrouw sloot Marcel de avond af met een stukje ‘La Vie En Rose’ van Edith Piaf uit een muziekdoosje, waarna het geweldige concert dan toch tot een einde kwam. Di-rect kwam, zag en overwon Arnhem met het grootste gemak.

Foto’s (c) Kevin Knipping

Deel: