Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Delta Saints in De Bosuil.

Concerttip zaterdag 12 mei: The Delta Saints in De Bosuil

The Delta Saints is een jonge band uit Nashville die een energieke mix van Soutern rock, (swamp)blues en funk speelt. Ze noemen hun muziekstijl ook wel ‘Bourbon-fueled Bayou-rock’. Een soort hippe, jonge versie van bands als The Allman Brothers en The Black Crowes.

In 2015 komt The Delta Saints met hun meest ambitieuze album Bones, opgenomen in de Sputnik Sound Studio te Nashville met producer Ed Spear (The White Stripes, The Shins, Brooke Waggoner, Kingswood & Tinariwen). Bones laat het geluid horen van een nieuw begin voor de band en is tevens de eerste plaat met toetsenist Nate Kremer.

Het nieuwste album ‘Monte Vista’ is eind april 2017 uit gekomen. Californië is altijd het mentale en fysieke toevluchtsoord voor de band geweest. In dit album zijn de invloeden uit Californië goed te horen.

Vanavond staan ze op het podium van De Bosuil met hun ‘Farewell for now tour’, na 10 jaar willen de bandleden even rust nemen en zich focussen op andere ambities.

De support voor deze avond wordt verzorgd door Lone Road Station. Rock formatie Lone Road Station maakt eigen werk met een vette knipoog naar de 80’s. De band met roots uit Venlo, onderscheidt zich door hun dynamische en energieke live-performance. Na de oprichting in 2013 volgden, onder lovende recensies, diverse podia en festivals en namen ze tijdens bandwedstrijd “Nu of Nooit” de publieksprijs mee naar huis.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: