Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Black Lips in Doornroosje.

Concerttip dinsdag 8 mei: The Black Lips in Doornroosje

Vanavond krijg je van The Black Lips een XL portie rock ’n roll en garagerock voorgeschoteld. Frontman Cole Alexander en zijn bandleden hebben een voorliefde voor vunzigheid, zwarte humor en waanzin. The Black Lips klinkt als Buddy Holly die flink door the distortion is gehaald of The Ramones aan de prozac.

De band is een van de voorlopers in de nieuwe golf garage rock & psychedelische rock die het club- en festivalcircuit de afgelopen 10 jaar overspoelt. Acts als Oh Sees, King Gizzard and the Lizard Wizard, Ty Segall en op nationaal niveau Iguana Death Cult, Mozes and the Firstborn zijn enkele hoofdrolspelers. Zonder The Black Lips had deze revival er vast en zeker anders uit gezien.

Met hun vorig jaar verschenen, achtste album ‘Satan’s graffiti or God’s art?, deden ze veel mensen versteld staan. Sean Lennon produceerde het album en Yoko Ono speelde ook een mopje mee. Het nieuwe album beloofd een country-achtig album te worden. Hoe dan ook, waar The Black Lips ook komen, ze toveren de plek om tot een zwetende bende.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: