Voor intussen alweer de 22ste keer werd afgelopen zaterdag het grootste 90s feest van het oosten gehouden: Pump Up The 90s in de Evenementenhal in Hardenberg. En net als vorige edities was het weer ruim van te voren volledig uitverkocht, inclusief alle buskaartjes voor de speciale disco bussen naar plaatsen in de buurt. Nieuw deze edities was dat het hoofdpodium langer was gemaakt en nu een stuk het publiek inliep. Hierdoor was het minder druk vooraan en kon je ook naast het podium staan. Het leek, voor het publiek, alsof het minder druk was. Maar eigenlijk was het dus gewoon wat anders ingedeeld.

Ibiza Area

Op het tweede podium, in de Ibiza Area, was het de eer aan Ouwe Jongens Krentebrood om de avond af te trappen. Het duo dat vorig jaar nog de Party Award voor beste dj act kreeg mocht meteen rekening op een behoorlijk volle zaal, die tijdens de set steeds voller liep. Niet veel later was het tijd voor het optreden van Loona, bekend van nummers als bijvoorbeeld ‘Bailando’en ‘Vamos a la Playa’. En zij veranderde de Ibiza Area in een groot strand met haar muziek. Als afsluiter stond de Duitse dj Mark Oh op het podium.

Hoofdpodium

The Sunclub was de eerste act op het hoofdpodium en zorgden meteen voor een goede sfeer met hun grootste hit ‘Fiesta’. De twee zangers en twee danseressen kreeg zo vroeg op de avond de zaal al goed mee en de toon voor de avond was gezet. Koen Groeneveld (DJ Boozy Woozy) en Addy van der Zwan (Itty Bitty) hebben sinds de jaren 90 al heel wat hits samen gemaakt onder veel namen gemaakt maar staan voor bekend als Klubbheads en zo stonden ze dan ook op het programma. Ruim een uur lang wisten de mannen het publiek te laten dansen op hun vele hits.

Daarna was het weer de beurt aan een duo die al vele hits op hun naam hebben staan. Bijvoorbeeld de radio mix van ‘I Wanna Be A Hippie’ van Technohead of als de producers van The Party Animals: Jeroen Flamman en Jeff Porter beter bekend als Flamman & Abraxas. Beide heren brengen er veel humor mee het podium op en het publiek ging volledig uit hun dak.

En toen moest de hoofdact nog komen: Charly Lownoise. En bij binnenkomst werd meteen duidelijk dat de man er veel zin in had. Hij vroeg meteen of hij niet een half uurtje langer kon draaien aangezien zijn act om 2 uur zou stoppen maar het feest tot half 3 doorging. En daar had de organisatie natuurlijk geen problemen mee. De altijd lachende dj kwam onder luid applause het podium op. Een uur lang zette Lownoise de zaal volledig op z’n kop maar toen deed hij opeens de muziek uit. Hij moest even wat kwijt. Hij vertelde dat hij de avond daarvoor een docu zat te kijken over een dj/producer. “Ik heb hem weleens ontmoet, een hele aardige vent.” Om tegen het einde van die docu het bericht door te krijgen dat de man is overleden. “In eerste instantie dacht ik dat het een soort hoax was. Dit kan niet waar zijn.” Zonder de naam van de dj/producer te noemen zet hij één van zijn grootste hits op ‘Wake Me Up’. Op dat moment liep Lownoise van de draaitafel weg en draaide gewoon het nummer terwijl hij zelf voor de draaitafel ging staan. Een prachtige ode. Daarna begon Lownoise het spelletje met de resident dj. “Mag ik nog één nummer draaien?” om vervolgens nog een half uur te draaien voordat het feest toch echt over was.

Foto’s (c) Filip Heidinga

Deel: