Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Marco Borsato in concertgebouw De Vereeniging.

Concerttip dinsdag 24 april: Marco Borsato in concertgebouw De Vereeniging

“Thuis is een begrip waarbij iedereen zijn eigen associaties heeft. Het is een state of mind, maar ‘thuis’ is ook met vertrouwde vrienden samen zijn. Of een plek waar je je lekker voelt en je jezelf kan zijn.”

Op het nieuwe album van Marco Borsato, ‘Thuis’, staan tien liedjes die allemaal met elkaar in gesprek lijken te gaan. Met als onderliggend thema: thuis zijn. Niet alleen in letterlijke zin. “Ik denk dat iedereen zijn hele leven verlangt naar een thuis, naar het los kunnen laten van angsten en verplichtingen. Persoonlijk heb ik dat thuisgevoel sterk als ik duik, als ik onder water ben en even helemaal los kom van de drukte om me heen. Maar ik kan me ook voorstellen dat een volle stamkroeg op zaterdagavond voor iemand ‘thuis’ kan zijn. Er zijn allerlei manieren om thuis te komen.”

‘Thuis’ heeft een beschouwende en berustende grondtoon. De liedjes zijn zelfbewust in de goede zin: niet de twijfel overheerst, maar het vertrouwen in een goede afloop. “Het gaat over weten waar je staat en de kracht hebben om te genieten van wat er is. Iedereen is zijn hele leven op zoek naar een veilige haven. Als je daar bent aangekomen, weet je wat geluk is. Het leven is accepteren wie je bent. Want uiteindelijk beleven we onze mooiste momenten op kleine schaal – thuis, met familie, vrienden, op een plek waar je echt gezien wordt en mensen weten wie je echt bent.”

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: