Helmond leert in 2018 een geheel nieuw muziekfestival kennen: Helmond Live. Met vier edities op de kalender brengt Helmond Live het centrum van de stad tot leven. Op 10 mei, Hemelvaartsdag, trapt Stichting Helmond City Events af met de tribute-editie.

Helmond Live is een laagdrempelig en sfeervol muziekevenement rondom de terrassen in het gezellige horecagebied van Helmond. Het evenement kent mooi aangeklede buiten- en binnenpodia met lokale en regionale bands, acts en dj’s. Helmond Live is gratis toegankelijk en iedere editie kent zijn eigen thema. De organisatie van Helmond Live ligt in handen van Stichting Helmond City Events, tevens organisator van De Kasteeltuinconcerten. Deze stichting zet zich in voor laagdrempelige, culturele en gezellige evenementen in Helmond. Deze stichting is altijd op zoek naar vrijwilligers en sponsoren. Geïnteresseerden kunnen zich melden via de website.

Tribute-editie – 10 mei
Op 10 mei trapt de organisatie af met de tribute-editie van 15:00 tot 20:00 uur. Door het hele centrum bevinden zich de beste tribute-acts van : Elvis Presley, The Beatles, Johnny Cash, Joe Cocker, Kings of Leon, Pearl Jam, Johnny Cash, Thin Lizzy, Bruce Springsteen en Doe maar. Deze editie wordt georganiseerd in samenwerking met het boekingskantoor Tribute World.

Helmond Live – 12, 19 en 26 mei
12 mei: Nederpop // 19:00 – 00:00
De nederpop-editie vindt plaats op vier buitenpodia: Kasteellaan, Havenplein, Havenweg en Steenweg.
19 mei: Funk&Soul // 19:00 – 00:00
Op 19 mei vindt ook de Nightrun plaats in het centrum van Helmond.
De podia bevinden zich op vijf buitenpodia: Steenweg, Havenplein, Havenweg, Kasteellaan en Markt 42.
26 mei: 80’s/90’s // 19:00 – 00:00
De 80’s/90’s-editie vindt plaats op vier buitenpodia: Kasteellaan, Havenplein, Havenweg, Steenweg.

Deel: