Ontstaan in 1992 als The Blues Intrusion kan de band terugkijken op een ruim 35 jaar lange loopbaan. In het begin als kwartet en later als trio met zanger en gitarist Johnny Fink aan het roer. Ze komen uit Cincinnati, Ohio en worden de “Best Kept Secret in the Midwest Blues Scene” genoemd. Naast Fink bestaat de band, die al weer enkele decennia gaat onder de naam Johnny Fink and the Intrusion, uit bassist Matt Newman en drummer Doug More. De heren hebben al wat prijzen in de wacht gesleept en zijn in 2016 en 2017 doorgedrongen tot de halve finales respectievelijk finales van de International Blues Challenge.

Hun derde album met de titel “JFI” is onlangs verschenen met negen door Johnny Fink geschreven nummers. Het trio wordt begeleid door Jimmy Rogers op toetsen. Geopend wordt met de boogie “Oh No”, waarna de band ons een reisje door bluesland aanbiedt met shuffles, slow- en rockende blues. Mijn persoonlijke favorieten zijn de slowblues “The Fall” en het uitstekende “Go Away”, waarvan het intro sterk doet denken aan “I Want You” van de Beatles, en het bedrukkende “Pain” met een mooie gitaarsolo die aan het eind naar een climax werkt.

Een uitstekend album van deze band. Hoogste tijd om het ‘geheim’ te onthullen en de band meer bekendheid te geven.

Website: www.johnnyfink.com

(8/10)  (eigen beheer)

Deel: