De Oostenrijkse 22-jarige zangeres AVEC brengt vandaag haar nieuwste single ‘Love’ uit, als voorproefje van haar album, ‘Heaven / Hell’, dat op 14 september via Earcandy Recordings uit komt. De track is een opvolger van AVEC’s debuutalbum ‘What If We Never Forget’, dat afgelopen februari uitkwam en het pakket remixen ‘Waiting For Remixes’, met remixes door topproducenten Alex Schulz, HOUT en Nora Medin. AVEC’s aanstaande album ‘Heaven / Hell’ wordt geproduceerd en gemixt door Tommy McLaughlin in de Attica Audio Studios in Ierland.

Tournee

Sinds de release van haar eerste EP ‘Heartbeats’ in 2015, stond AVEC op podia van het Reeperbahn Festival 2016, Vilar de Mouros Festival in Portugal en opende voor Zucchero bij Burg Clam in haar geboorteland Oostenrijk. Begin 2018 trad AVEC in Nederland op op Eurosonic Noorderslag in Groningen. AVEC kijkt uit naar haar optreden tijdens The Great Escape in mei 2018, en direct na de release van haar langverwachte tweede album start AVEC een Europese tournee, die haar onder anderen voor vijf concerten naar Nederland en één in België brengt.

AVEC

Geïnspireerd door Bon Iver, John Mayer, The Lumineers, Daughter en RYX, kan het geluid van AVEC het best worden vergeleken met artiesten als Lucy Rose of Courtney Barnett, vanwege haar tot nadenken stemmende en emotionele teksten. Ze behandelt moeilijke persoonlijke ervaringen en gevoelens in haar muziek. Muziek is haar therapie – therapie die niet alleen haar, maar ook anderen helpt. De diepzinnige en zinvolle betekenis van haar teksten worden geschreven vanuit haar hart, net als de noten die uit haar gitaar worden geplukt. Teksten vormen het belangrijkste onderdeel van haar liedjes en het delen van haar verhaal geeft haar de creatieve kracht haar gevoelens in beeld te brengen via de muziek.

LOVE

AVEC’s nieuwste single ‘Love’ is een gevoelige reis door het verleden, het heden en de toekomst – de onvermijdelijke greep van de onvoorspelbaarheid van de liefde. Schitterende gitaren en melancholische piano’s zwemmen door AVEC’s fluweelzang vocale werk. Of, zoals AVEC het zelf zegt: “Love is such a powerful force – it can make you feel like heaven and as soon as you feel safe, you turn around and you’re stuck in hell! It can be self-destructive and at some point it might break you, but in the end, love is a very innocent thing and means nothing less than acceptance, trust and forgiveness – love more! This song is the oldest one on the record – I wrote it in April 2016 and we’ve been playing it live ever since. While recording this one all the sudden it started raining so heavily and that’s what you can hear at the end of the track – it’s amazing!” Vandaag gaat ‘Love’ in primeur, en Maxazine heeft de eer de clip als eerste te mogen tonen.

Tourdata:
03 nov – Simplon, Groningen
04 nov – Lichting, Eindhoven
20 nov – Melkweg, Amsterdam
21 nov – Luxor Live, Arnhem
22 nov – TivoliVredenburg, Utrecht
23 nov – Alter Schlachthof, Eupen (BE)

Deel: