Deze week kondigde Elton John het album ‘Revamp’ aan, dat op 6 april uitkomt bij Universal. Voor ‘Revamp’ werd een keur aan grote artiesten uit de eigentijdse muziekwereld bijeen gebracht, die hun eigen interpretatie geven aan de meest geliefde songs van Elton John en co-auteur Bernie Taupin. Het album bevat een indrukwekkende verzameling van uiteenlopende muziekstijlen, die Eltons ongeëvenaarde invloed op de populaire muziek in alle genres illustreren, van hip-hop/soul (Q-Tip, Mary J Blige) en rock (The Killers, Queens of the Stone Age) tot pop (Miley Cyrus, Lady Gaga, P!nk & Logic).

Elton John zegt: “It’s always a huge compliment when an artist loves your song enough to take the time and effort to rework it. As songwriters, Bernie and myself are thrilled when singers we admire and respect as much as those on Revamp choose to add their own unique twist in the process. It means that our music is still relevant and ultimately that our songs continue to reach new audiences. We’re humbled and thank them all for their generosity.”

‘Revamp’ is het meest recente eerbewijs aan de tijdloze invloed van Elton John en Bernie Taupin op de volgende generatie wereldsterren in een tijd waarin hun muziek nog immer stadiums blijft vullen, albums blijft verkopen en mode blijft inspireren. Elton staat op eenzame hoogte als een van de grootste artiesten aller tijden, met muziek die nog steeds wordt bewonderd door zo’n breed scala aan wereldsterren. ‘Revamp’s’ release gaat gepaard met die van een ander, op de Nashville-sound gebaseerd album,‘Restoration’, dat ook bij Universal uitkomt op 6 april en waarop Eltons songs een herinterpretatie krijgen van de grootste country-artiesten, onder wie Rosanne Cash, Emmylou Harris, Miley Cyrus en Willie Nelson.

‘Revamp’ tracklist:
1: ‘Bennie And The Jets’ / Elton John, P!nk and Logic
2: ‘We All Fall In Love Sometimes’ / Coldplay
3: ‘I Guess That’s Why They Call It The Blues’ / Alessia Cara
4: ‘Candle In The Wind’ (2018 Version) / Ed Sheeran
5: ‘Tiny Dancer’ / Florence +The Machine
6: ‘Someone Saved My Life Tonight’ / Mumford & Sons
7: ‘Sorry Seems To Be The Hardest Word’ / Mary J. Blige
8: ‘Don’t Go Breaking My Heart’ / Q-Tip featuring Demi Lovato
9: ‘Mona Lisas and Mad Hatters’ / The Killers
10: ‘Daniel’ / Sam Smith
11: ‘Don’t Let The Sun Go Down On Me’ / Miley Cyrus
12: ‘Your Song’ / Lady Gaga
13: ‘Goodbye Yellow Brick Road’ / Queens of the Stone Age

‘Restoration’ tracklist:
1: ‘Rocket Man’ / Little Big Town
2: ‘Mona Lisas and Mad Hatters’ / Maren Morris
3: ‘Sacrifice’ / Vince Gill and Don Henley
4: ‘Take Me To The Pilot’ / Brothers Osbourne
5: ‘My Father’s Gun’ / Miranda Lambart
6: ‘I Want Love’ / Chris Stapleton
7: ‘Honkey Cat’ / Lee Ann Womack
8: ‘Roy Rogers’ / Kacey Musgraves
9: ‘Please’ / Rhonda Vincent and Dolly Parton
10: ‘The Bitch Is Back’ / Miley Cyrus
11: ‘Sad Songs’ / Dierks Bentley
12: ‘The Train Don’t Stop There Anymore’ / Rosanne Cash and Emmylou Harris
13: ‘Border Song’ / Willie Nelson

Deel: