Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Claw Boys Claw in Metropool.

Concerttip vrijdag 16 maart: Claw Boys Claw in Metropool

Samen goed voor 12 albums met een dertiende (‘It’s Not Me, The Horse Is Not Me, Part One’ ) op komst. Dat zagen ze zelf in 1983 waarschijnlijk ook niet aankomen. Een bijna achteloos verlopen carrière eigenlijk. Na een gedegen live reputatie te hebben opgebouwd volgen er optredens op alle mogelijke festivals en podia. Er wordt een hit gescoord, er is een kerstsingle, er wordt een tribute plaat opgenomen, prijzen worden in ontvangst genomen, ministers gekust, Claw Boys Claw doet tussendoor nog even het voorprogramma van U2, Nick cave en Pixies en zoals elke zichzelf respecterende band volgt er een jarenlange sabbatical. Tot vreugde van velen doen de mannen het alweer een tijdje. De haren zijn wat grijzer en dunner, de buikjes misschien iets voller. Maar dat geldt even zo goed voor de fans die de band nog altijd trouw bezoeken. Live nog net zo opwindend als 30 jaar geleden. En dat kan niet elke band zeggen. Claw Boys Claw wel.

Frontman te Bos is scheutig met complimenten. Of het nou gaat om commentaar op een stagedive zoals het citaat hierboven, over de naam van ons eigen Beerland Festival (welke idioot heeft dat bedacht), of de krentenbollen van een toeschouwer, Peter vindt er iets van. Het maakt de shows alleen maar leuker. De bezoekers van de shows van CBC zijn meegegroeid met de band. Nieuwe albums worden nog altijd met enthousiasme ontvangen, de publieksfavorieten van oudere albums luidkeels meegezongen tijdens de optredens. Veertig plussers in een pit? CBC heeft ze. Vanavond ook. De enige band in Nederland die zich zowel qua sound als carrièreverloop mag meten met Iggy Pop. Daar hebben we hier respect voor, ook al moeten we na een bezoek van de band 100 Hipcat stickers verwijderen. Mooi dus dat ze weer op visite komen op 16 maart. Wij halen de oude shirts vast uit de mottenballen!

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: