Body Heat is een onafhankelijk label, uit het hart van Milaan, Italië, maar bovenal een collectief van muzikanten, producers en dj’s met een gemeenschappelijke passie voor grooves en dansen. Vanwege het ambitieuze doel om de kloof te overbruggen tussen zwarte muziek zoals funk, jazz, fusion en disco en de wereld van elektronische dansmuziek en clubbing, kan het concept van Body Heat worden samengevat in het motto ‘From funk to turbofunk’, zo stellen ze zelf in hun persbericht. De inspiratie strekt zich volgens de makers zelf uit van het werk van James Brown, Sly Stone en George Clinton, tot de Italo disco van disco Giorgio Moroder en Cerrone.

De muziek op het album ‘Body Heat Disco’ is dus totaal niet nieuw of vernieuwend. ‘Body Heat Disco’ is meer de muziek die je tegenkomt op een fout ‘back to the seventies’ feestje of die je in de auto opzet als er niemand meeluistert. ‘Guilty pleasure’ muziek die je met een glimlach van oor tot oor beluistert.

Het debuutalbum van Body Heat Gang Band werd zonder noemenswaardige promotie in december 2017 op CD en LP uitgebracht nu is er sinds nu dan ook de digitale versie te downloaden. ‘Body Heat Disco’ is ook op streaming platforms te beluisteren en bevat 10 nummers die de album titel eer aan doen. Niks aan de hand electro disco met als basis een flinke ‘four to the flour‘ beat waarvan ik me goed voor kan stellen dat het prima werkt in een disco club in Milaan tijdens een zomeravond, waar iedereen heen is gekomen om zich eens goed te amuseren.

Als we de videoclips van de Body Heat Gang bekijken dan is meteen duidelijk dat het collectief zichzelf ook niet zo erg serieus neemt. Om in het Italiaans idioom te blijven is dit album het beste te omschrijven als een ‘ pastiche’. Een mengelmoes van allerlei sounds en tracks die mensen van ouder dan 40 allemaal herkennen. Je krijgt inderdaad visioenen van de Italo disco uit de jaren 80.

Het zijn 10 nummers die uitnodigen om zonder verder te luisteren aan je voorbij te laten gaan. Maar dat is ook niet de bedoeling. Het is oppervlakkige dansmuziek, gemaakt om te dansen, of om met een nostalgische glimlach naar te luisteren als je een autoritje maakt.
Als je dus een lekker muziekje nodig hebt van de zomer voor een gezellige barbecue, waarbij de dresscode 80’ s disco is, dan heb je aan deze playlist genoeg, Draai hem gerust twee keer achter elkaar, want er blijft gegarandeerd niks hangen bij je gasten. (4/10) (Wilworkforfunk)

Deel: