De band Kensington is momenteel bezig met een clubshowtour langs acht Nederlandse concertzalen en zaterdag 24 februari stonden ze in het Paard in Den Haag. De band had een gemêleerd publiek aangetrokken: Er waren tieners en vijfigers, grote fans en volgetatoeëerde mannen.

Kensington_clubtour_Paard

De avond begon met Lakshmi, een uit een zangeres plus mannelijke bandleden bestaande band die ‘dark electronic pop’ maakt. De set bestond grotendeels uit rustigere nummers, maar tijdens de meer opzwepende nummers zorgde frontvrouw Lakshmi dat de handen van het publiek de lucht in gingen en zat de stemming er meteen goed in.

Lakshmi_Kensington_clubtour

Kensington had wat te vieren: Ze zijn nu precies 10 jaar bij elkaar in de huidige formatie. Veel mensen in het publiek bleken hun eerste EP ‘Youth’ wel te kennen. Gitarist Casper Starreveld herkende fans uit Frankrijk en Roemenië en zei dat hij het heel tof vond dat hij mensen in het publiek zag die hij al zo’n 8 jaar kende: ‘Vet om oudgedienden te zien en dat mensen ons nog steeds willen zien. We zijn fucking dankbaar dat we dit mogen doen.’

Voor het nummer ‘Storms’ wilde zanger Eloi het publiek helemaal stil hebben. Door zijn prachtstem, de pianobegeleiding van Casper, mooi licht en een muisstil publiek werd het een van de hoogtepunten van de avond.

Daarna ging het tot dan toe redelijk rustige publiek helemaal los op ‘Heading Up High’, het nummer dat Kensington met DJ Armin van Buuren maakte. Ook bij de daaropvolgende nummers ‘Riddles’ en ‘Do I Ever’ zat de feeststemming er goed in en werd er gesprongen en luidkeels meegezongen. Ook bij de band spatte het plezier er vanaf.

Het mooie maar rustige begin van ‘Control’ was even omschakelen voor het vlak daarvoor nog helemaal losgaande publiek, waardoor er hier en daar een beetje doorheen gepraat werd.

Kensington-clubtour-Paard-Den-Haag

Toen de mannen even van het podium verdwenen, liet het publiek weten er nog lang geen genoeg van te hebben. Toen de bandleden even later weer op het podium verschenen, wisten sommige fans al wat er zou gaan komen en staken ze lampjes in de lucht voor het sfeervolle nummer ‘Little Lights’. Uiteindelijk kwam er met ‘St Helena’ een eind aan deze avond in het Haagse Paard.

De mensen die de felbegeerde kaartjes voor deze clubshow hadden weten te bemachtigen, kregen een geweldig en afwisselend optreden voorgeschoteld waarin weer eens goed duidelijk werd wat een topband Kensington is. Was deze tour maar wat langer!

foto’s: Irene Witpaard

Kensington_clubtour_Paard

 

Deel: