De enige Nederlandse clubshow bracht de band Alien Ant Farm naar het mooie Hedon in Zwolle. Vooral bekend van hun cover van Michael Jackson’s ‘Smooth Criminal’, wat voor de band het enige succes was in Nederland. Het optreden in Zwolle was het derde optreden van de band van de afgelopen 15 jaar, en ondanks dat het niet uitverkocht was stond er een enthousiast publiek in de zaal.

De avond begon met de band Local H, drummer en zanger die een flinke bak herrie de zaal in slingeren. Voor een handje vol mensen stond de band zijn setlist af te werken. Na een kleine wisseling van instrumenten was het de beurt aan de metalband SOIL waarbij vooral opviel dat de interactie met het publiek de sfeer maakte. Langzaam aan stroomde de zaal wat voller. Bij een groot gedeelte van het publiek was te merken dat ze niet perse voor de hoofdact kwamen en dat die het, bij wijze van spreken, niet erg hadden gevonden als SOIL nog een uur doorgespeeld had. Een erg goede support-act waarbij de verwachting voor Alien Ant Farm erg hoog lag. Misschien wel té hoog.

Op het moment dat Alien Ant Farm op het podium komt is het publiek al goed opgewarmd. Een handvol van de fans zong lekker mee en de band had er duidelijk zin in. Dat zanger Dryden Mitchell de weinige spraakzame momenten aangreep om zijn zoontje te feliciteren of het te hebben over zijn dronken moeder had niet veel te maken met het optreden en dat hij het fijn vond om in Nederland te zijn, die zin zal in Duitsland niet veel anders zijn geweest. Redelijk braaf werd de setlist afgevinkt en waren er weinig spannende momenten te ontdekken.

Het einde van het optreden was het moment waar toch de meeste mensen op hadden gewacht, na een lange jank van gitaar en bas werd ‘Smooth Criminal’ ingezet. Dit was toch waar men de band van kent.

Foto’s (c) Robert Westera / Maxazine

Deel: