Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Dayna Kurtz in Burgerweeshuis.

Concerttip vrijdag 23 februari: Dayna Kurtz in Burgerweeshuis

Dayna Kurtz is een Amerikaanse singer-songwriter die al jaren intensief tourt en alles geeft op het podium. Haar stem is warm, krachtig en intens en grijpt enorm aan ook haar (slide) gitaar spel is ronduit indrukwekkend te noemen. Ze wordt vaak vergeleken met Nina Simone, Marianne Faithfull en Jeff Buckley. Ze trad in 2003 op in het TV-programma van Barend & van Dorp met haar hitje ‘Love Get’s In The Way’ van ‘Postcards From Downtown’. Haar eerste album dat uitkwam in Nederland sloeg in als een bom.

Sindsdien heeft Dayna een trouwe schare fans opgebouwd en maakt ze met enige regelmaat nieuwe albums, haar laatste ‘Secret Cannon’ deel 1 en 2 betroffen een collectie songs van andere artiesten die ze bewonderd. Ze trad op met vele grote der aarden zoals Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, BB King en Norah Jones, de laatste is een goede vriendin van Dayna en ze hebben ook al diverse keren nummers samen opgenomen.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: