De naam The Overslept komt uit cultfilm ‘Back To The Future’. De band legt ook verbanden tussen heden en verleden door traditionele poppunk op een hedendaagse manier te vertolken. In 2016 verscheen hun tweede EP ‘Guidelines’. Vervolgens nam The Overslept deel aan de Popronde en deed de aftershow van Panic! At The Disco in de HMH. Niet veel later tekende de Hilversumse groep een deal met platenlabel 8ball en speelden ze tijdens Giel Beelens programma 3FM On Stage. En ook 2018 begint goed voor The Overslept met de single ‘Save Our Souls’ en hun eerste headline tour. En verder: veel festivals spelen.

We Are Hunters

De Nijmeegse band We Are Hunters mocht de show openen en dat vonden de vijf leden een hele eer. “We bestaan nog maar een jaar en mogen nu al voor The Overslept openen”, riep zanger Rico Neeter tijdens de show. Ze bestaan dan nog maar een jaar (eigenlijk iets langer) maar hebben allemaal zeer veel ervaring. Maar allemaal jagen ze het zelfde doel na: de tent volledig op z’n kop zetten.

Tim Bronmeijer (Gitarist), Steven Grob (Gitarist), Rico Neeter (zang), Sven Lenssen (bas) en Bram Jansen (drums) kwamen rond negen uur het podium op, de zaal was op dat moment al aardig gevuld. Het publiek reageerde in het begin wat voorzichtig maar We Are Hunters kreeg het publiek steeds meer mee. Hun stevige punk-pop geluid sloot ook mooi aan bij The Overslept. De vijf heren deden dan ook hun uiterste best om het publiek voor zich te winnen. En dat is aardig gelukt.

The Overslept

Het publiek was al aardig opgewarmd door We Are Hunters toen The Overslept rond tien uur het podium beklom. En Sem Jonkhout (zang/gitaar), Délano Ladurner (gitaar/zang), Tommy van der Leer (basgitaar/zang) en Daniël van den Brink (drums) lieten er geen gras overheen groeien en gaven meteen vol gas. Een uur lang stuiterden ze over het podium en gaven alles wat ze hebben. Het publiek, vooral bestaande uit tienermeiden, ging volledig uit zijn dak. The Overslept begon met het nummer ‘Golden’ van hun tweede EP ‘Guidelines’.

In 2017 tekenden de mannen een contract bij het 8Ball label en hun eerste single bij dit label was als volgende aan de beurt: ‘Little Miss Has-Been’ waarna de band de volledige tweede EP speelde. De band genoot duidelijk van het optreden en het publiek zong vrolijk mee, de sfeer was uitstekend. Vooral de laatste twee singles ‘Stolen Car’ en ‘Save Our Souls’ werden enthousiast ontvangen. Een klein uur later zat het optreden er alweer op en konden beide bands terug kijken op een zeer succesvolle avond.

Foto’s (c) Filip Heidinga / Maxazine

Deel: