Triggerfinger is al sinds jaar en dag een vaste plaats op de diverse festival line-ups. Ruben Block, Paul van Bruysten en Mario Goossens staan garant voor een groot meedansend, meeklappend, meebelevend rockfeest. Veel nummers van hun laatste project ‘Colossus’ waren te vinden op de setlist. Het concert werd geopend met Wollensack – afgewisseld met ouder werk, recenter of verder uit het verleden – en ‘Colussus’ als laatste nummer voor de encores.

Triggerfinger boeide van begin tot eind. Het nagenoeg uitverkochte 013 was één met de mannen op het podium en genoot met volle teugen. Hoezo “Dutch Disease”… Een band die boeit krijgt een zaal stil. Bij ‘My Baby’s Got a Gun’ was Tilburg stil, de bas van Paul kreunde en legde het publiek het zwijgen op. Daarna een drumsolo en niet alleen van Mario, de hele band nam deel. Helaas zijn hier i.v.m. de fotografierestricties geen beelden van. De laatste toegift was ‘Funtime’ en dat was het: FUNTIME.

Ruben haalde aan dat 013 de laatste show was van hun clubtour. Ze hebben zichtbaar zin in het festivalseizoen. De eerste kans om Triggerfinger op een festival te zien is 1 april op Paaspop in Schijndel.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: