De Utrechtse band Kensington heeft de afgelopen jaren een glorieuze muzikale carrière doorlopen en een enorme fanbase opgebouwd. In het jaar 2017 speelde de band op tientallen grote festivals in binnen- en buitenland en wisten zij vijf keer de Amsterdamse Ziggo Dome uit te verkopen. De band kondigde eveneens aan dat zij in de zomer van 2018 de Johan Cruijff Arena in Amsterdam gaan bespelen. Alvorens te gaan touren langs de festivals trekken de vier heren eerst langs acht poppodiums in Nederland voor een intieme clubtour.

Kensington-Heerlen

De kaarten voor de band vliegen als warme broodjes over de toonbank, festivals verkopen uit en voornamelijk voor hun eigen concerten is geen kaartje meer te krijgen. Zo ook voor de clubtour, binnen minder dan een kwartier waren alle shows uitverkocht. Kensington trekt met deze clubtour naar de fans toe, zo ook naar het Limburgse Heerlen. In de intieme LIMBURGzaal van Parkstad Limburg Theaters bracht Kensington ruim 1500 Limburgse fans een onvergetelijke avond.

STORKSKY

Het voorprogramma in Heerlen werd verzorgd door het lokale muziekduo STORKSKY, zij verzorgden een half uur muzikaal geweld op gitaar en drums. Een hevig, misschien wel heftig, voorprogramma met een eigen charme. De twee heren spelen een strakke show waaruit blijkt dat ze goed op elkaar ingespeeld zijn, na hun laatste nummer laten ze een geïmponeerd publiek achter. De daaropvolgende change-over op het podium dient normaliter als ombouwtijd voor de techniek, in Heerlen diende het echter ook als een moment om bij te komen van de support-act.

Storsky-Kensington-Heerlen

Kensington

Rond de klok van half 10 betraden de heren van Kensington de bühne, met het nummer ‘All For Nothing’ en ‘Bridges’ openden zij het concert in Heerlen. Kort daarna brachten zij een van de meest intrigerende momenten van hun Ziggo Dome show in 2017 opnieuw tot leven; Een uitgedoste variant van hun nummer ‘Regret’. De kracht van de band komt direct tot uiting waarop het publiek zichzelf vrijwel direct overgeeft.

Kensington-clubtour-Heerlen

De clubshow heeft alles wat een kwalitatieve clubshow zou moeten hebben. De heren brengen een gemengde setlist met bekende nummers zoals ‘Fiji’ en ‘War’ en een aantal minder gespeelde nummers zoals ‘Zeros’ en ‘Franklin Exits’. De avond kent een intiem moment met ‘Sorry’ en ‘Storms’ en een gefundeerde afsluiting met ‘Riddles’ en ‘Do I Ever’. De band sluit af met ‘Control’ waarna zij een krachtige toegift spelen met ‘Little Light’, ‘Streets’ en het hevige ‘St. Helena’.

Kensington-Heerlen

Bijna opmerkelijk is de kracht van de band zonder alle welbekende poespas van hun grote shows de afgelopen jaren. We kennen de band de laatste jaren voornamelijk van hun performances op grote festivals en grote concertzalen. Gedurende deze shows werden ze vergezeld door spectaculaire visuals en vele special-effecten zoals vuur, CO2, confetti en vuurwerk. Voor de clubshow hebben de heren dit thuisgelaten. Het is enkel de muziek, een bescheiden lichtplan en hun fans op een armlengte afstand. Het is noemenswaardig dat de kracht van de grootste pop/rockband van Nederland dan nog steeds als een huis staat.

foto’s (c): Bas Oeijen

 

Deel: