Het Roadburn Festival maakte de line-up van 2018 afgelopen week nagenoeg compleet. Met maar liefst 22 namen voor in Cul de Sac, 4 nieuwe toevoegingen aan de San Diege Takeover, 2 zijprojecten van Kayo Dot leden (Zvi en Toby Driver) en de nieuwe Nederlandse band Rrrags. Ook de namen voor de traditionele Hardrock Hideout op woensdag zijn bekend. Roadburn vindt plaats van 19 tot 22 april in 013 Poppodium in Tilburg.

Cul de Sac mag dan de kleinste venue van het festival zijn, Roadburn krijgt de kroeg om de hoek van 013 goed gevuld met maar liefst 22 grote namen en aanstormende talenten. Op donderdag 19 april speelt Une Misére een tweede set naast hun reguliere show. Zij worden vergezeld door het instrumentale duo Insect Ark, hard rockende New Yorkers Mirror Queen, de Zwitsers instrumentalisten SUM OF R en de Nederlandse acts Black Decades en Galg. Op vrijdag 20 april is het de beurt aan psych-trio Comet Control, Départe uit Australië, de Denen van Hexis, de Nederlandse deathmetalband Ulsect en een tweede set van Worship. Zaterdag 20 april volgt een tweede set van Planning For Burial, met daarnaast ook de Schotse rockers van Hair Of The Dogg, 2016 alumni Concatenatus en de loodzware bands Mania en Phantom Winter. Op zondag is het de beurt aan Bison (voorheen Bison B.C.), grind-hardcore troupe Llnn, het machinale Syk, het Belgische Hidden Trails en de Nederlandse bands Dystopia en Project Nefast.

Verder bevestigd: het nieuwe Nederlandse psych genootschap Rrrags (met (ex-)leden van Bliksem, Astrosoniq, The Devil’s Blood en Lords Of Altamont). De avant-gardistische metalband Kayo Dot levert 2 zijprojecten. Frontman en Kayo Dot-brein Toby Driver brengt materiaal van zijn soloalbum ‘Madonnawhore’ ten gehoren. En Ron Varod (sinds 2012 in Kayo Dot) is te zien met zijn solo droneproject Zvi. Voor de San Diege Takeover waren eerder al Earthless, Harsh Toke, Sacri Monti, Petyr en Supersonic Blues bevestigd, nu komen daar nog 5 namen bij. Red Octopus mengt Sabbath, Hawkwind en Can in een psychedelische wonderwereld. Arctic is evenveel gegrepen door 70’s psych (Blue Cheer, Band Of Gypsies) als door 2000’s doom (Sleep). Volcano mengt psychedelische rock met oerritmes en afrofunk melodieën. Pharlee maakt er een speedriff feestje van voor fans van Motorhead, Acid en Priest.

Op woensdag 18 april, de dag voor het festival begint, is de Cul de Sac ook weer de locatie voor de Hardrock Hideout. Met dit keer op de line-up de speedmetal bands Butcher en Speed Queen en het genre overschrijdende Witch Trail. De Hardrock Hideout is gratis toegankelijk. Weekendtickets zijn al verkrijgbaar voor het festival. Ook dagtickets zijn al verkrijgbaar.

Deel: